Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


KO World Series u Zagrebu

KO World Series je novo ime u svijetu organizatora borilačkih sportova, ali ime koje se odlučno probija prema vrhu. U toku su organizacije za turnir čije će se kvalifikacije održati po cijelom svijetu. Kvalifikacije će početi već u veljači na Novom Zelandu, te će se održavati kroz godinu u kineskom Macau i u našoj Puli. Poslijednji kvalifikacijski turnir će biti održan u Las Vegasu. Završni turnir će se održati na još nepoznatoj lokaciji u Europi.

Više informacija o kvalifikacijskim turnirima možete naći OVDJE.

Na konferenciji su KO World Series predstavili vlasnik Dixon McIver sa Novog Zelanda, glavni matcmaker Harry Gorian, glavni sudac Zvonko Rukavina te borci i vodstvo kluba Barun Trenk koji će sudjelovati na turnirima.

Kao supervizor projekta, Harry Gorian je iznio neke informacije o ciljevima organizacije "KO World Series" te njegovom viđenju gdje se na tržištu nalazi prostor za novu organizaciju. Cilj KO World Series je jasan - postati jedna od najvećih svjetskih organizacija. K-1 favorizira dvije kategorije, do 72kg i apsolutnu, postoji velik prostor između i KO World Series namjerava vratiti u život zapostavljenu kategoriju od 86 kg.

Ove godine su u planu četiri kvalifikacijska turnira i na svakom od njih će se održati mali turnir četvorice u 3 kategorije: do 72, do 86 i apsolutna. Pojednici naravno idu u završni turnir, a uz te borbe će se održavati prestižne borbe i borbe za pojaseve u organizacijama WBC MT, KOTR i OPBU.

Glavni medijski pokrovitelj je MCM Sports i svi turniri će biti dostupni za gledanje uživo preko interneta i pay-per-view sustava. Pregovori sa drugim televizijskim kućama su u toku.

Vlasnik KO World Series, Dixon McIver, istaknuo je čvrstu namjeru da izbjegne uplitanje politike i vanjskih pritisaka promotora u izbor boraca i organizaciju borbi. S obzirom koliko je upravo to čest slučaj, nadamo se da će gospodin McIver uspijeti sprovesti svoje ideje u stvarnost i želimo mu sreću. Prvi korak u tom smjeru je jedan pomalo neuobičajen pristup povećavanja transparentnosti sudačkog bodovanja. Kako bi se izbjegle dugačke sudačke rasprave i moguće utjecanje na ocjenjivanje nakon mečeva koji su vrlo blizu, suci će kod prestižnih mečeva nakon svake od prve tri runde odmah javno objavljivati svoje rezultate.

Što se tiče samih pravila, vrlo su slična uobičajenim muay-thai pravilima - dopuštena su koljena i aktivni klinč, međutim bez udaraca laktovima. Turnirske borbe će trajati 3x3 min, dok će borbe za titule i prestižne borbe trajati 5x3 minute.

Kao zanimljivost malo izvan samih borilačkih sportova, na svakom turniru birati će se najzgodnija djevojka koja radi kao ring-girl, a na završnom turniru će se naravno birati ring-girl svijeta.

1347
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije