Autor: dh
Datum objave: 19.11.2020
Komentari:


Klupski EP u taekwondou u posebnim uvjetima! Bandić: To je priznanje hrvatskom sportu

Željeli smo da naši sportaši uz minimalne troškove imaju priliku kvalificirati se za najveća europska natjecanja. Ovdje sve selekcije love svoje plasmane za europska prvenstva - kazala je Tamara Pradegan

Zagreb je domaćin Europskog klupskog prvenstva u taekwondou koje će se od 21. do 25. studenoga održati u jedinstvenom ambijentu Kristalne dvorane hotela Westin. 

Natjecanje i sve zanimljivije događaje s klupskog EP-a pratite na YouTube kanalu Cro Ring


Hrvatska prvi put organizira takvo natjecanje i to će biti najveće sportsko natjecanje ove godine u našoj zemlji koju je obilježila pandemija koronavirusa. 


To će biti jedno od najvećih taekwondo natjecanje ove godine u svijetu. Za ECC je prijavljeno 855 sudionika, od čega 616 natjecatelja u ženskim i muškim kategorijama svih selekcija: mlađih kadeta, kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora. 


Prijavljeni su natjecatelji iz 42 zemlje s četiri kontinenta (Azija, Afrika, Europa, Amerika) i iz 153 kluba (29 klubova iz Hrvatske) te 11 nacionalnih timova.


Na prvenstvu će nastupiti 167 hrvatskih natjecatelja iz 29 klubova.


- Željeli smo da naši sportaši uz minimalne troškove imaju priliku kvalificirati se za najveća europska natjecanja. Ovdje sve selekcije love svoje plasmane za europska prvenstva, a već sljedeće natjecanje je sredinom prosinca u Sarajevu, EP za olimpijske kategorije - kazala je Tamara Pradegan, predsjednica Organizacijskog odbora prvenstva i dodala:


- Moramo zaštititi zdravlje sportaša, vjerujem da će ovaj jedinstveni ambijent kristalne dvorane to omogućiti.


Natjecanje će se odvijati po strogim epidemiološkim mjerama.


- Natjecatelji će biti u svojim sobama iz kojih gledaju streaming. Spuštat će se iz soba u dvoranu i tamo će odraditi svoju borbu. Prolaze sobu za zagrijavanje, pa u sobu za dezinfekciju, a iz nje u dvoranu. Nakon što završi meč odlaze u svoje sobe, i čekaju dok ne dođe njihova sljedeća borba - rekla je Tamara Pradegan i zaključila:


- Ovo je zatvoreni balon, u kojem će se prije svega voditi briga o zaštiti zdravlja sportaša.

Predsjednica Organizacijskog odbora prvenstva se zahvalila zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

- Želim se posebno zahvaliti gradonačelniku Milanu Bandiću koji je uvijek imao sluha za velike sportske priče, državnom tajniku za sport Tomislavu Družaku  i ministarstvu turizma i sporta, te predivnoj sportašici Kristini Tomić na podršci - istaknula je Tamara Pradegan i podvukla:


- Ovakvi događaji su sportsko edukativna dimenzija, brendirati Zagreb kao svjetsku i europsku taekwondo destinaciju. Sportaši su najbolji ambasadori i obogatit će imidž Grada Zagreba.

Gradonačelnik Milan Bandić je počasni predsjednik organizacijskog odbora i pokrovitelj natjecanja.

- Iznimno me raduje da je Hrvatska u ovim otežanim uvjetima, po prvi put dobila čast biti domaćin 8. europskog klupskog prvenstva u taekwondou, jednog od najvažnijih natjecanja u svijetu ove godine. To je još jednog priznanje hrvatskom sportu, sportašima, svima koji žele podići taekwondo na višu razinu - rekao je Milan Bandić i zaključio:


- Od srca čestitam organizatorima, klubovima Jastrebu i Karlovcu, na organizaciji još jedne velike sportske manifestacije. Uvjeren sam da ćemo biti dobri domaćini, promovirati zdrav način života, našu turističku ponudu ali i organizacijske i turističke kapacitete.

Među brojnim vrhunskim sportašima koji stižu na klupski EP je i 13 olimpijaca za OI u Tokiju 2021. i isto toliko kandidata za OI koji će nastupiti u siječnju na predstojećim europskim kvalifikacijama. 

Borbe vrhunskih sportaša i hrvatskih natjecatelja pratite na YouTube kanalu Cro Ring


U galeriji pogledajte kako će izgledati borilište u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

219
Kategorije: Taekwondo
Tagovi: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije