Autor: Boris
Datum objave: 15.12.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


KLITSCHKO NOKAUTIRAO RAHMANA

Klitschko obranio naslov

Ukrajinski teškaš Vladimir Kličko (32) obranio je naslov profesionalnoga boksačkog prvaka po IBF, WBO i IBO verzijama pobijedivši u Mannheimu 36-godišnjeg izazivača Hasima Rahmana.


Kličko je slavio tehničkim nokautom, nakon što je sudac u ringu prekinuo meč početkom sedme runde poslije serije žestokih i preciznih Ukrajinčevih udaraca u glavu Rahmana. Rundu prije toga Ukrajinac je Amerikanca oborio na tlo vezanim dvama krošeima lijevom rukom, no Rahman je uspio umrtviti borbu do kraja runde.
Očigledno bolje pripremljeni Kličko dominirao je od druge runde pa do prekida. Izgledalo je samo kao pitanje vremena kada će ispuhani Rahman posrnuti. Ovo je Kličkova šesta uzastopna obrana naslova prvaka po najmanje jednoj verziji. Nije izgubio od travnja 2004. godine kada ga je u Vegasu porazio Lamon Brewster. Nakon toga pobijedio je deset puta u nizu. Trenutačno je na omjeru od 52 pobjede (46 nokautom) i tri poraza u 55 mečeva.


Rahmanov (45 pobjeda, sedam poraza, dva remija, jednom neodlučeno u 55 mečeva) najveći doseg ostaje pobjeda nad Lennoxom Lewisom 2001. godine, čime je preuzeo Britančeve naslove. Bio je to jedan od dva poraza u karijeri velikog šampiona, a Rahman ga je dobio slučajno, kada je Lewis, nakon serije udaraca za nokaut, neoprezno spustio ruke uvjeren da je završio posao.
1235
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije