Autor: mi
Datum objave: 22.11.2018


Kličko želi da WBA postane krovna organizacija olimpijskog boksa

Vladimir Kličko izrazio je zabrinutost za budućnost olimpijskog boksa i lobira da World Boxing Association zamijeni AIBA-u.

Boks je bio dijelom svakih Olimpijskih igara od 1920., ali je upitno mjesto na Igrama 2020. u Tokiju.

Unatoč otvorenom protivljenju Međunarodnog olimpijskog odbora, Svjetska boksačka federacija na čelno mjesto izabrala je Gafura Rakhimova.

 

Američka vlada kontroverznog biznismena naziva 'jednim od vodećih uzbekistanskih kriminalaca', a MOO je najavio da bi njegov izbor na predsjedničku poziciju mogao značiti izbacivanje boksa s Olimpijskih igara 2020. u Tokiju.


Kličko je 1996. u Atlanti osvojio zlato u superteškoj kategoriji.


"Prvi put u povijesti boksa dogodilo se ono najgore. Treba nam zajednički napor kako bi zaštitili snove sportaša koji žele nastupiti na idućim Olimpijskim igrama" rekao je bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji.


42-godišnji Ukrajinac želi da WBA zamijeni AIBA-u kao krovna organizacija olimpijskog boksa.


World Boxing Association ljetos je poslao pisma svim nacionalnim savezima u kojima ih poziva da se pridruže njihovoj inicijativi. WBA je do sada bila federacija za profesionalni boks.


"Boksu prijeti izbacivanje i gubitak olimpijske licence zbog nefunkcioniranja organizacije. To bi bila promjena bez presedana  koja bi pogodila i sportaše i Olimpijske igre. Molim nacionalne saveze da se nastave pridruživati pionirima boksa, svjetski poznatom WBA-u.

"Također molim i Međunarodni olimpijski odbor za uzme u obzir WBA kao organizaciju koja će centralizirati sport, istovremeno nastavljajući rad na zaštiti i interesima sportaša i fanova i da će dodijeliti WBA-u olimpijsku licencu za nadolazeće igre u Tokiju."


456
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, WBA, AIBA
Najpopularnije
Najnovije