Autor: mi
Datum objave: 10.10.2018


Kličko: Usyk ima vrlo brze ruke, prekrasnu tehniku i priliku ostvariti velike stvari u teškoj kategoriji

Nakon što je postao neosporni prvak u cruiserweightu Oleksandr Usyk potvrdio je svoje mjesto među najboljih 10 boksača svijeta u ovom trenutku.

Olimpijski pobjednik iz Londona 10. studenog brani status vladara lakoteške kategoroije protiv bivšeg WBC-ovog prvaka Tonyja Bellewa koji se vraća u kruzer nakon dvije pobjede protiv Davida Hayea.

Usyk je član K2 Promotionsa braće Kličko, a nedavno je potpisao i ugovor o suradnji s Matchroom Boxingom Eddieja Hearna s kojim ugovore između ostalih imaju i Bellew i Anthony Joshua.


Ukrajinac ima planove o dizanju u tešku kategoriju, a njegove izglede prokomentirao je dugogodišnji vladar kraljevske kategorije Vladimir Kličko.

“Nedavno sam boksao s njim i moram vam se pohvaliti da još uvijek imam nešto u sebi. Boksali smo prije tri tjedna. Ima vrlo brze ruke, prekrasnu tehniku i moram reći da nije bilo lako. Uopće ne sumnjam da ima priliku ostvariti velike stvari u teškoj kategoriji, ali uz idealo vrijeme za prilagodbu na težinu” izjavio je Kličko.

“Uzbuđen sam zbog Usyka, mlad je, ruši sve rekorde, upravo je postao neosporni prvak. Bellew će se suočiti s kompletnim borcem, sa sjajnim ritmom i uz to vjerojatno u životnoj formi. Usyk je neporaažen, svjetski je prvak i nije izgubio godinama. Ne kažem da će biti lako, ali želim da moj sunarodnjak nastavi pobjeđivati.”

“Ono što mnogi ne znaju je da je Bellew u stanju izvesti čaroliju u ringu, a upravo zbog toga će ova borba biti uzbudljiva.”

1032
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije