Autor: mi
Datum objave: 10.11.2017


Kličko: Osjetiti, ne razmišljati o tome. To je bio pravi način za donijeti odluku o povlačenju. Otišao sam pod svojim uvjetima

Nakon spektakularne borbe s Anthonyjem Joshuom na Wembleyu u travnju pred 90 000 ljudi očekivalo se da će Vladimir Kličko zatražiti revanš na koji je imao ugovorno pravo.

Iako je nokautiran u 11 rundi Ukrajinac je za tu borbu dobio više priznanja nego za puno toga ostvarenog u vrhunskoj karijeri.


Bivši vladar teške kategorije u intervjuu za International Boxing Times danom na Web Summitu u Lisabonu gdje je predstavljao kompaniju koju vodi sa svojim bratom, kaže da je bio vrlo blizu novoj borbi s Joshuom.

 

"Volim boks, volim njegove fanove, on daje takav izazov i prilike u životu. Kličko vs. Joshua 2 je na rasporedu. Vidimo se uz ring" već je napisao poruku, ali ju nikada nije objavio na društvenim mrežama.


Umjesto toga, nakon jedne od najboljih borbi u svojoj karijeri 41-godišnji 'Dr. Steelhammer' osjetio je da je došao trenutak i objavio je povlačenje.


"Nadao sam se da ću prepoznati kada je došlo vrijeme za povlačenje iz ringa. Ponekad sportaši misle: Još imam ono što je potrebno, znam da sam bolji od ovih mlađih, znam da sam bolji od njega, još uvijek imam šansu. Ali, ponekad samom sebi kažete ne. I to je ono što mi je moja intuicija govorila. Instinkt je govorio zato jer je mozak bio u kaosu. To je bio pravi način za učiniti to. Osjetiti, ne razmišljati o tome."


"U boksu postoji pravilo. Brzina ubija. Brzina ubija i točka. Ali što ubija brzinu? To je sposobnost predviđanja. Morate moći naslutiti, a to je osjećaj koji dobivate s iskustvom. Tu odluku sam donio zbog osjećaja."


"To je bila najteža moguća odluka, ali ujedno sam i sretan. Ne možete znati hoćete li biti sretni donesenom odlukom unaprijed, znate samo kad ste već donijeli odluku. Nekoliko mjeseci poslije shvatite je li to bila ispravna ili pogrešna odluka. Rekao bih da je to bila prava odluka. Možda sam postupio nelogično. Ali, povukao sam se pod svojim uvjetima. Ničijim drugim. Pod mojim uvjetima. Mislim da su mi dionice porasle, ne pale. I iskreno, bio sam iznenađen da je to bilo moguće."


Iako je izgubio prekidom od Joshue, Ukrajinac svom nasljedniku želi sve najbolje.

"Želim da pobijedi u svakoj idućoj borbi, zato jer što on više pobjeđuje to i ja bolje izgledam. Ako gubim, želim izgubiti od najboljeg i želim biti ponsan na to. On nosi tu zastavu dostojno."


"Kad bih uspio vratiti vrijeme i utjecati na ishod meča, na primjer da sam ga nokautirao u šestoj rundi i vratio naslove to bi bilo lijepo za moj ego. A moj ego je velik. To bi bilo lijepo. Ali, nikada to ne bih mijenjao. Sada sam tu gdje jesam i iskusio sam ono što sam iskusio zato jer sam imao puno uspjeha, ali to da znam što je i na drugoj strani, da mogu biti pobjednik i u porazu to ne bih mijenjao za išta."


"Mislim da smo te večeri svjedočili Joshuinom rođenju. Oporavio se nakon nokadauna i uzvratio. Zaista je bio na pravom ispitu. To je bilo njegovo rođenje. Ne možete pobjeći od životnog ciklusa. Svjedočio sam umiranju članova moje obitelji i svjedočio sam rođenju članova moje obitelji tako da razumijem krug života. To morate prihvatiti."

1490
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko
Najpopularnije
Najnovije