Autor: mi
Datum objave: 05.11.2018


Kličko: Mogao bih se vratiti da postanem najstariji prvak u povijesti teške kategorije

Kao i ogromna većina umirovljenih boraca, Vladimir Kličko nije sto posto siguran da više nikada neće ući u ring.

42-godišnji Ukrajinac posljednji put se borio u travnju 2017. kad ga je pred 90 000 ljudi na Wembleyu u 11. rundi nokautirao Anthony Joshua. 'Dr. Steelhammer' je neko vrijeme razmišljao o revanšu, da bi potom zaključio da je došlo vrijeme da objesi rukavice o klin.


Iako je nokautiran, ljubitelji boksa diljem svijeta slavili su Kličkov nastup kao jedan od najboljih u karijeri. U petoj rundi se našao u nokdaunu, da bi već u sljedećoj rušio i skoro završio Joshuu.

"Očito, kad ste u borbi želite dati sve, čak i kad ste ozlijeđeni, samo želite dati sve. Kad je sudac prekinuo borbu stajao sam na nogama, nisam ležao na leđima i nije mi odbrojao. Za mene je dobro što sam završio karijeru na takav način, a ne na leđima. Mi sportaši imamo ogroman ego, ali ja sam to prihvatio. I ja sam mnoge poslao na pod, tako da je u redu vijdeti i drugu stranu."

Kličko i dalje prati sve što se događa i kaže da bi razmislio o povratku u ring kad bi borba imala povijesno značenje.


"Da bih se ponovno vratio u ring moralo bi se raditi o nečemu iznimnom. O nečemu nevjerojatnom. I dalje imam to u sebi, ali ne znam koliko dugo ću ostati u ovakvoj formi" rekao je Kličko za Fox Sports. 

"Ali, ako s 45 ili 46 budem u istoj formi i osjećao da to još uvijek imam u sebi, ako bih osjetio iskre u trbuhu, mislim da bi taj iznimni trenutak bio rušenje rekorda najstarijeg svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Očito, sada je samo jedan tip tu, George Foreman, ali mogao bih razmisliti o tome."

George Foreman 1994. u Las Vegasu je u 10. rundi nokautirao Michaela Moorera, te osvojio WBA i IBF naslove i s 45 godina postao najstariji svjetski prvak u teškoj kategoriji. Jedini boksač koji je bio stariji od njega kad je osvojio naslov svjetskog prvaka je Bernard Hopkins s 48 godina.
Foto: Sky Sports

662
Kategorije: Boks
Tagovi: Wladimir Klitshcko
Najpopularnije
Najnovije