Autor: mi
Datum objave: 08.06.2019


King Mo: Profesionalno hrvanje je puno teže od MMA-a

Muhammed Lawal ovog tjedna je nakon 11 godina završio MMA karijeru.

38-godišnji Amerikanac kaže da je imao više od 30 operacija i da njegovo tijelo više ne može podnositi zahtijeve profesionalnog sporta.

‘King Mo’ se tijekom karijere bavio i profesionalnim hrvanjem. 

Kao i mnogi drugi MMA borci koji su se okušali u pro wrestlingu Lawal priznaje koliko je to teško. Iako su ishodi unaprijed dogovoreni, izvedba i ozljede su stvarni i uzimaju veliki danak na zdravlje sudionika u ovoj sportskoj zabavi.


“Pro wrestling je bio težak. Trening je bio težak, teži nego u MMA-u zato jer izlažete tijelo tolikim naporima.”


“U MMA-u mogu nokautirati nekoga za 10 sekundi, ali ako vas čeka hrvački meč on neće trajati 10 sekundi, morate zabaviti publiku.”


“Viđao sam kečere kako nastavljaju meč s pokidanim križnim ligamentima, sa slomljenim kostima, vidio sam kako Sidu Viciousu puca noga, u pro wrestlingu vidite svakakvih ludih ozljeda.”

“U MMA-u mogu izbjeći štetu. Mogu kružiti, povući gard, ići na rušenje, gurnuti vas uz žicu, dovraga mogu i tapkati, mogu se verbalno predati. U profesionalnom hrvanju vidio sam momke da pokidaju koljena i nastavljaju samo kako bi udovoljili publici. Što god se dogodilo šou se mora nastaviti.”


“I pro wrestling trening je tri puta teži od MMA treninga zbog psiholoških razloga, pozicija, udaraca po tijelu, padova, udara u konopce i snimanja promo videa.”
831
Kategorije: MMA
Tagovi: King Mo
Najpopularnije
Najnovije