Autor: mi
Datum objave: 05.01.2019


Khan ponovno odbio Brooka i prihvatio meč s Crawfordom

Amir Khan (33-4, 20 KO) odradio je još jednu rundu trash talka s Kellom Brookom i onda mu ponovno uskratio borbu.

32-godišnji Britanac odbio je mogućnost još veće zarade i borbu na stadionu Wembley za meč s WBO prvakom u velteru Terenceom Crawfordom (34-0, 25 KO) za koji mu je ponuđeno 5 milijuna dolara.


Ova odluka je i veliki udarac za Eddieja Hearna koji je potpisao ugovor s Khanom na tri borbe nakon njegovog poraza od Canela.

Khan je odradio dvije i zaradio na lakšim protivnicima (Phil Lo Greco, Samuel Vargas), a umjesto na DAZN-u borba s Crawfordom bit će na ESPN-ovom pay-per-viewu.


Borba bi se trebala održati 20. travnja, ali je Crawfordov promotor Bob Arum izjavio da ugovori još nisu potpisani, no da se radi na tome.

Arum je prethodno ponudio Dannyju Garciji 3 milijuna dolara za meč s Crawfordom, ali je Garcia tu ponudu odbio, a Crawford je odbio sljedećeg ponuđenog protivnika Luisa Collaza jer je smatrao da će ga boksačka javnost kritizirati ako se bude borio s njim.


Khan je pobijedio Collaza jednoglasnom odlukom sudaca 2014. 


Britanac vjerojatno razmišlja da će ga borba s Brookom čekati i ako izgubi od Crawforda, dok u suprotnom slučaju, odnosno ako bi izgubio od Brooka, ponuda za meč s neporaženim Amerikancem više ne bi bila na stolu.


298
Kategorije: Boks
Tagovi: Amir Khan, Terence Crawford, Kell Brook, Eddie Hearn
Najpopularnije
Najnovije