Autor: mi
Datum objave: 06.04.2018


Khabib protiv Iaquinte, samo on može osvojiti naslov

Khabib Nurmagomedov (25-0, 9-0 UFC) na kraju će se boriti protiv Ala Iaquinte (13-3-1, 8-2 UFC).

Dagestanac se prvo u New Yorku trebao boriti za naslov u lakoj kategoriji protiv Tonyja Fergusona. Amerikanac se ozlijedio tjedan dana prije borbe. Meč je prihvatio prvak u perolakoj kategoriji Max Holloway, ali je Sportska komisija New Yorka zasutavila njegovo skidanje kilograma i odbila mu dati dozvolu za nastup.

 

UFC je priliku ponudio bivšem prvaku Anthonyju Pettisu koji je ostao bez protivnika nakon što je Michael Chiesa zaradio posjekotine od slomljenog stakla prilikom napada Conora McGregora i njegove pratnje na autobuse koji su prevozili borce iz dvorane.

No, Pettis se nije uspio spustiti na težinu za borbu za naslov, a članovi iz Komisije su brzo odnijeli vagu i nije se ponovno vagao.


UFC se potom okrenuo Paulu Felderu koji je u nizu od tri pobjede, ali su iz NYSAC-a odbili prijedlog jer Felder nije rangiran među prvih 15. UFC-ove lake kategorije.


No, UFC je odlučio da se Nurmagomedov pod svaku cijenu u New Yorku bori za naslov.


Na kraju je borbu dobio prvotno planirani Felderov protivnik Al Iaquinta, ali neće moći osvojiti naslov. Na vaganju je imao 70.4 kilograma, samo 100 grama više od limita lake kategorije (u mečevima za naslov nema toleriranja pola kilograma viška), te je pojas ulog samo za Nurmagomedova.


30-godišnji Iaquinta u nizu je od pet uzastopnih pobjeda (Rodrigo Damm, Ross Pearson, Joe Lauzon, Jorge Masvidal i Diego Sanchez).
297
Kategorije: MMA
Tagovi: Khabib Nurmagomedov
Najpopularnije
Najnovije