Autor: dh
Datum objave: 14.10.2020
Komentari:


Khabib: Fergusonovo vrijeme je prošlo, izgubit će sljedeću borbu

Nitko ne može dugo vremena biti jednako dobar. Jednog dana netko će te pobijediti. Bog nikome ne daje jednaku snagu, koncentraciju i mentalnu snagu kroz cijeli život - kaže Dagestanac

Ljubitelji slobodne borbe godinama su iščekivali okršaj između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona, ali tu borbu nisu dočekali.


Njihov je dvoboj dogovaran pet puta, a  onda je Ferguson izgubio od Justina Gaethjea koji sada čeka borbu protiv Nurmagomedova.


Dagestanac priznaje kako mu je žao što se neće boriti protiv Tonyja.


- Žao mi je što se to dogodilo. Znam da je prije borbe imao operaciju lijevog koljena i moglo se dogoditi da meč brzo završi bude li na početku primio nekoliko udaraca u tu nogu - rekao je Nurmagomedov i nastavio:


- Tony je borbu počeo u kontra gardu. Nakon prve runde se vidjelo da je nervozan jer ne može provesti plan, a slično je bilo i u drugoj rundi. Pred kraj je imao dobar udarac. No, u trećoj rundi je bilo gotovo. Justin se borio pametno i nije dao Tonyju pravu priliku.

Nurmagomedov smatra kako se Ferguson više ne može vratiti u vrh.

- Nitko ne može dugo vremena biti jednako dobar. Jednog dana netko će te pobijediti. Bog nikome ne daje jednaku snagu, koncentraciju i mentalnu snagu kroz cijeli život. Mislim kako je njegovo vrijeme gotovo i izgubit će iduću borbu - istaknuo je Dagestanac i objasnio:


- Kad primiš takvu štetu, gotov si. Nakon toga se nitko ne može vratiti, čak niti Tony Ferguson. On je sjajan borac, ali misli da je njegovo vrijeme prošlo.

Znači li to da će ljubitelji slobodne borbe ostati uskraćeni njihovog okršaja?


- Borba je moguća uspije li se vratiti na pravi put, ali ne vjerujem da to može učiniti - zaključio je Khabib Nurmagomedov koji se 24. listopada bori protiv Justina Gaethjea za UFC naslov u lakoj kategoriji.

179
Kategorije: MMA
Tagovi: UFC, MMA, Khabib Nurmagomedov
Nek se čuje i Vaš glas
Vaše ime:
Vaša poruka:
Najpopularnije
Najnovije