Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 12.09.2017


Kedveš: Fokusiran sam na subotu, ne na pojas

Andreja Kedveša u subotu u Sloveniji čeka nezgodan meč.

Već mu je obećana borba za naslov W5 europskog prvaka, ali prije toga u Koperu izlazi na ring protiv Orfana Sananzadea.

23-godišnji Ukrajinac u srpnju je u Poljskoj na Svjetskom igrama osvojio zlatnu medalju u kick boksu u kategoriji do 63.5 kilograma u disciplini K-1. U finalu je pobijedio amaterskog i profesionalnog WAKO prvaka svijeta Aleksandra Konovalova iz Srbije.


"Ta pobjedea protiv Konovalova govori da ima kvalitetu. Ali, gledao sam borbu. Pobijedio je odlukom sudaca s kojom se mnogi ne slažu. Meč je mogao otići i na drugu stranu. Prvu rundu sam dao Konovalovu, a treću Sananzadeu, druga je mogla otići na bilo čiju stranu. On iza sebe ima ozbiljno amatersko iskustvo, ima oko 90 mečeva i preko 80 pobjeda" izjavio je 20-godišnji 'AK-47' za Cro Ring.


- Prije nekog vremena pričalo se i o tvojoj borbi s Konovalovim.

"Da, o tome se pričalo dok je u planu bila W5 priredba u Beogradu. Kako su se planovi promijenili tako se više ni taj meč ne spominje."

Poslije pet pobjeda iz pet borbi za rusku promociju obećana ti je borba za naslov W5 europskog prvaka u kategoriji do 65 kilograma. 11. studenog u slovačkim Košicama ćeš se boriti protiv Mađara Antoinea Habasha. Stavlja li ova borba pritisak na tebe zbog mogućnosti da negativan rezultat odnese borbu za pojas?

"Obećan mi je meč za naslov, ali ne razmišljam o njemu. Ne osjećam teret, fokusiran sam na subotu, ne na pojas."

- Kako si proveo ljeto?

"Ljeto sam proveo trenirajući. Nisam stigao ni otići na more. Deset dana smo bili u Novom Sadu gdje je W5 održao vrhunski trening kamp. Treneri su bili Nathan Corbett, Miša Bačulov i Andrej Chadin. Među borcima su bili Cosmo Alexandre, Denis Marjanović, Darryl Sichtman, Vlad Tuinov i Nikola Cimeša."- Kao pripremu za dvoboj na W5 odradio si meč u Sloveniji. Debitirao si na težini od 70 kilograma. To ti je bila prva borba od pobjede na W5 u Dubrovniku u travnju i osvajanja naslova amaterskog prvaka Hrvatske u lipnju.


"Prije tri tjedna sam imao amaterski meč na Trebnje Openu na tri runde po tri minute. Na bodove sam pobijedio Talijana Azdrena Krasniqija. On se također bori u Koperu (protiv Gregora Keka, op.a.). Bio je dosta čvrst, ali dominirao sam borbom. Bila je kao jači sparing. U ringu sam se osjećao kao i uvijek, nije mi nedostajalo snage. Nisam ga proučavao prije borbe tako da sam improvizirao u ringu i sigurno pobijedio."

1091
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Andrej Kedveš, W5
Najpopularnije
Najnovije