Autor: Boris
Datum objave: 12.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


KBK KUTINA ODLIČNI U SLOVENIJI

Još dobrih rezultata iz Slovenije

Petnaest natjecatelja KBK Kutina nastupilo je u Sloveniji. U konkurenciji oko 600 natjecatelja iz osam zemalja, postignut je odličan uspjeh. Domaćini iz kluba PDK Zagorje ob Savi, uz čestitku i pohvalu, nagradili KBK Kutina iz Hrvatske i klub Kit Izola iz Slovenije posebnim peharima.

Očekivani pobjednici u svojim kategorijama bili su Ivan Romić u seniorskom light contactu do 79kg i Saskia Božić u kadetskom semi contactu do 50kg.

Ivan Romić je iako po godinama još uvijek junior, dominirao među seniorima u light contactu do 79kg. Kroz sve je tri borbe prošao čistim pobjedama od po 3:0. I tehnički i taktički i kondiciono je bio nadmoćan, te se "prošetao" kroz svoju skupinu. Željan borbi i pobjeda, kao da mu je najveći problem bilo dočekati borbu, jer njegova je skupina započela tek oko 19 sati, ali čekanje se isplatilo. Tako je Ivan osvojio 48 turnir u dosadašnjoj karijeri, te dokazao da se i u seniorskoj konkurenciji light contacta od njega mogu očekivati veliki svjetski rezultati.

Saskia Božić naglo je izrasla ove godine te preskočila težinsku skupiniu 46kg u kojoj se gotovo nije ni natjecala. Sada je do 50kg. Međutim iako joj je 14 godina, natječe se već više od 8 godina i veliko je sportsko iskustvo iza nje. Ovo joj je 57-ma po redu turnirska pobjeda. Ovaj su joj puta žrijebom dodijeljene sve natjecateljice iz zemlje domaćina. Problema u četvrtini finala i polufinalu nije bilo, to je završila prekidom za manje od jedne minute. U finalu za protivnicu ima Štefančić iz Ptuja koju pobijeđuje u odličnoj borbi rezultatom 10:9. Tri suca iz Slovenije i višestruka prvakinja Slovenije, napravili su borbu na kraju i neizvjesnom.

Treća mjesta i brončane medalje osvojili su u kadetskom semi contactu: Gracija Marić do 28kg, Barbara Prugovečki do 37kg, Mateja Abramović do 55kg, Arijan Lesičar do 32kg, te Luka Mesić i Tomislav Sekulić do 47kg.

Na korak do medalja ostali su Simon Cvitković, Aleksandar Lalić, Žana Turkalj i Barbara Mihaljević koji su poraženi u četvrtini finala, dok su u eliminacijskim borbama poraženi Kristijan Bačić, Marko Abramović i Kristijan Podvorac.
1261
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije