Autor: mi
Datum objave: 13.10.2014


K-1 Global: Buakaw nije imao namjeru preuzeti pojas ni u slučaju pobjede

K-1 Global izdao je priopćenje u vezi skandala kojeg je izazvao Buakaw Banchamek odlaskom iz ringa i prije odluke o dodatnoj rundi u finalu K-1 MAX-a protiv Enrika Kehla.

Odmah su se zaredale glasine da mu je Top King za kojeg Tajlanđanin također nastupa platio da upropasti priredbu, da Buakaw optužuje K-1 za neisplatu novca i klađenje na ishod finala.


Evo što stoji u prioćenju K-1 Globala.

„K-1 bio je jedan od vrhunskih borilačkih brandova od svog začetka 1993. Buakaw Banchamek (tada Por Pramuk) počeo je svoju K-1 karijeru 2004. kada je i postao MAX prvak. Osvojio je turnir još jednom i postao veliko ime u Japanu i ostatku svijeta.


11. listopada Buakaw je nastupio u finalu K-1 MAX-a protiv Enrika Kehla, a priredba je prenošena na tajlandskoj televiziji i u ostatku svijeta.

Incident se dogodio nakon završetka treće runde kada su Banchamek i njegov tim napustili dvoranu bez riječi dok su suci zbrajali rezultate. Po pravilima u slučaju neodlučenog ishoda održava se ekstra runda i upravo se to dogodilo.

Problem je bio u tome što su g. Banchamek i njegova ekipa napustili zgradu prije objavljivanja rezultata. To je ostavilo sve zbunjenima i navijače u gledalištu i televizijske gledatelje. Zbog neprofesionalnog ponašanja sudac je bio prisiljen presuditi da je Banchamek predao i proglasiti Enrika Kehla pobjednikom.

Buakaw i njegov tim potezom očigledno su svijetu pokazali da nemaju namjeru preuzeti pojas ni u slučaju pobjede.


Budući je bio upoznat s pravilima jer je između ostalog i nastupao za K-1 posljednjih deset godina bilo je jasno da ne namjerava izvršiti svoje obveze prema K-1, za koje mu je plaćeno gotovo tri tjedna unaprijed.


Buakawu je puni iznos uplaćen 22. rujna. K-1 nema što skrivati. Nije bilo nikakvog klađenja sa strane K-1 na ovom eventu.


K-1 Global ponosan je na finale MAX-a u Pattayi i cijeni podršku fanova diljem svijeta. K-1 također cijeni napore svih boraca na priredbi i volio bi se fokusirati na njih koji su uložili trud da bi zabavili fanove, a ne na one koji šire lažne teorije zavjere.


1036
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: K-1, Buakaw Por Pramuk
Najpopularnije
Najnovije