Autor: mi
Datum objave: 28.05.2018


Jurišić: Bilo je upitno hoću li nastupiti u finalu, a sada sam svjetska prvakinja u kick i tajlandskom boksu

Jelena Jurišić vratila se kući iz Meksika gdje je na IFMA svjetskom prvenstvu u Muaythaiju upotpunila svoju impresivnu kolekciju naslova.

Postavši svjetskom prvakinjom u tajlandskom boksu Splićanka je postala jedna od najuspješnijih žena u amaterskim stand up disciplinama.

 

Splićanka je fenomenalno otvorila svjetsko prvenstvo uvjerljivom pobjedom protiv reprezentativke Cipra Eleonore Filippou. U polufinalu u kategorije do 71 kilograma porazila je predstavnicu Rusije Ektarinu Bezhan i u finalu Šveđanku hrvatskih korijena Angelu Mamić.


- U Meksiku ste postali svjetska prvakinja u Muaythaiju i tako osvojili sve što se može osvojiti u amaterskom kick i tajlandskom boksu. Europska ste prvakinja u kick boksu i tajlandskom boksu, a aktualna ste svjetska prvakinja u obje discipline. Kakav je osjećaj biti jednom od najuspješnijih žena u amaterskom kickboxingu i Muaythaiju? 


"Aktualna sam prvakinja europska i svjetska u kickboxingu, a bivša u Muaythaiju, te aktualna svjetska. Puno truda, ulaganja i odricanja je potrebno za biti europski ili svjetski prvak, pogotovo u kontinuitetu kojeg sam uspjela ostvariti. Sad kad su mi se slegle emocije osjećam  veliko  zadovoljstvo i sretna sam zbog svega što sam uspjela ostvariti."


- Kako vidite finalnu borbu s Angelom Mamić? 


"Zajedno sa svojim timom dobro sam proučila protivnicu, spremili smo taktiku koje sam se držala u borbi i slušala kut , tako smo stigli do pobjede i zlatne medalje."


Uoči finala Vaš brat i trener Dario objavio je da ste imali određenih zdravstvenih problema. Možete li nam reći o čemu se radilo? 


"Poslije polufinalne borbe uhvatila me slabost. Navečer mi se razvila crijevna viroza i bilo je upitno hoću li uopće moćo nastupiti u finalu. Dva dana sam se oporavljala na razne načine, uspjela vratiti energiju i skupiti snagu za finalnu borbu. Stisnula sam zube i odradila to do kraja."


- Koji su Vam sljedeći planovi? Imate li već isplanirane sljedeće mečeve?


"Imam obranu titule po treći put zaredom u kickboxingu, dok je dugoročni plan nastup na Olimpijskim igrama u Muaythaiju."

Foto: IFMA


526
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Helena Jurišić
Najpopularnije
Najnovije