Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUNIOR DINKO ŠEGEDIN

Pozitivno sam iznenadio i samo sebe


Kadeti i juniori Korčulanskog taekwondo kluba «Forteca» prošlog vikenda nastupili su u Košicama (Slovačka), na tradicionalnom taekwondo natjecanju Ilyo cup. Na natjecanju se okupilo nešto manje od 200 boraca iz 20 klubova i 4 države. Taekwondoisti Fortece osvojili su 8(osam) medalja.

U juniorskoj konkurenciji Dinko Šegedin (zlato) i Nina Biliš (srebro). Ostala odličja osvojena su u kadetskom dobnom uzrastu i to: Andrea Martinović (zlato), Luka Vuković  i Gabriela Žanetić (srebro) dok su brončane medalje osvojili Hrvoje Fabris, Dijana-Ivana Roso i Lydia Berković. U sveukupnom plasmanu klub je zauzeo visoko 5.mjesto i zavrijedio pehar. Osim ovog pehara dobiven je još jedan na kojem piše slijedeće: THE LONGEST DISTANCE.

Najzapaženiji nastup s ovog natjecanja imao je Dinko Šegedin. Prva Dinkova želja po dolasku u Slovačku bila je da u novoj natjecateljskoj kategoriji do 78 kg. bude što ravnopravniji, tj. da zadovolji s taekwondo prikazom. Ni sam nije imao pojma kako to na kraju može veoma dobro izgledati. S svojim nastupima na turniru oduševljen je. Još više raduje činjenica da je sposoban prikazati izvrstan taekwondo, pun lepršave, brze i eksplozivne tehnike. Ako se uzme u obzir da je samo sedam dana prije u Zaprešiću na Croatia open-u imao loš nastup, gdje je ispao u prvom kolu, ova zlatna medalja dolazi kao pravi melem na ranu. I ne samo to, nakon punih 10 godina taekwondo treninga, odnosno natjecanja, po prvi put je proglašen najboljim natjecateljem turnira (juniori).

Danas je sasvim jasno, kako sustav stvaranja kvalitetnih natjecatelja u Forteci postoji već duže vrijeme. No ono s čim nikako u klubu nisu zadovoljni jest pravično vrednovanje uspjeha iz kojih bi se trebala napraviti i realna hijerarhija Korčulanskih športskih kolektiva.

3720
Kategorije: Taekwondo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije