Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 21.08.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO ZANIMLJIVOSTI

Barbara Matić kod dogradonačelnice Splita

Barbara Matić judašica splitskih Pujnaki, trećeplasirana na Prvom kadetskom prvenstvu Svijeta, održanom 06.-09.08.2009.g. u Budimpešti HUN u srijedu, 19. kolovoza službeno je primljena u Uredu splitskog gradonačelnika g. Željka Keuma. Zbog obveza Gradonačelnika mladu sportašicu primila je Zamjenica gradonačnika gđa Anđelka Visković.

Službenom prijemu nazočili su i VD. Pročelnik za šport prof. Mario Negotić, zatim treneri judo kluba Pujanke braća Vladimir i Slavko Preradović, koji su mladu sportašicu Barbaru Matić upisali u klub kao prvašicu osnovne škole i za osam godina vrijednog rada doveli do Svjetske medalje, uz stalnu podršku tajnik kluba g. Slobodan Preradović.Dogradonačelnica gđa Visković uz pohvale za izuzetan rezultat nije skrivala ni oduševlje kada je čula da je Barbara kao vrhunska sportašica i odlična učenica ove godine upisala i prvi razred matematičke gimnazije u Splitu; „jer matematičari su po prirodi vrlo racionalni i uspješni u poslovima koje obavljaju“, rekla je zamjenica. Zatim je članovima Pujanki uručila službene poklone, a mladoj judašici posebno čestitala na tako velikom uspjehu. Ovo je prva Svjetska judo medalja u samostalnoj Hrvatskoj, dok je zadnje hrvatsko odličje sa Svjetskih prvenstava osvojeno davne 1981. godine.

 
Za taj izuzetno veliki rezultat Barbara je pored pohvale Zamjenice gradonačelnika primila i pismenu čestitku Predsjednice Vlade RH gđe Jadranke Kosor. To je do sada nezapamćeno u hrvatskom judo športu, da netko od judaša primi čestitke najvišeg državnog nivoa.

Uz brojne pozdrave i pohvale Barbari i njezinim trenerima na adresu judo kluba Pujanke pristigla je i čestitka predsjednice Hrvatskog judo saveza (HJS) dr. Sanda Čorak. Ovom Svjetskom medaljom mlada 14-godišnja sportašica osigurala je „vizu“ kao jedina judašica iz Hrvatske koja ima pravo nastupa na Prvim svjetskim Olimpijskim igrama mladih do 17 godina, koje će se održati 2010.g. u Singapuru.
Hvale vrijednim rezultatom Barbare Matić ostvarenom na Prvom Svjetskom kadetskom prvenstvu u konkurenciji 74 zemlje s pet kontinenata, Hrvatska reprezentacija uvrstila se u povlaštenu skupinu 22 nacije osvajača odličja na ovogodišnjem prvenstvu Svijeta.
2044
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije