Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 11.10.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO SE VRATIO IZVORU

World Team Championships

U nedjelju 05.10.2008. Budokan, Tokyo (JPN) bio je domaćin Svjetskog ekipnog judo prvenstva koji je time „judo vratio izvoru“.

U muškoj i ženskoj konkurenciji nastupilo je osam reprezentacija, kod muškaraca: Japan, Brazil, Gruzija, Koreja, Novi Zeland, Uzbekistan, Rusija i Alžir, a kod žena: Kina, Kuba, Korea, Francuska, Njemačka, Japan, Alžir i Australija. Novčane nagrade za najbolje ekipe: 50,000 USD za prvake, 20,000 USD za drugoplasirane i 15,000 USD za trećeplasirane, učinile su još više zanimljivim inače vrlo atraktivne ekipne judo mečeve.


U ženskoj konkurenciji, protutnjavši kroz natjecanje, Japanke su uhvatile Svjetsku judo titulu prvakinja. U prvom kolu uništile su reprezentaciju Njemačke rezultatom 5:0, a u polufinalu lako preskočile Alžirke rezultatom 6:0, osiguravši mjesto u finalu. Konačnu pobjedu ostvarile su na dominantan način protiv reprezentacije Francuske pobjedom od 5:1.Dok su japanke slavile njihove reprezentativne kolege zadovljile su se tek petim mjesto. U muškoj konkurenciji titulu ekipnog prvaka i laskavu novčanu nagradu od 50,000 USD preuzeli su reprezentativci Gruzije. Na putu do finala svladali su reprezentacije Koreje i Brazila, dok su u odlučujućoj finalnoj borbi za naslov prvaka svladali reprezentaciju Uzbekistana.

Rezultati u muškoj konkurenciji:

1. Gruzija
2. Uzbekistan
3. Rusija
3. Brazil
5. Japan
5. Alžir
7. Korea
7. Novi Zeland

Rezultati u ženskoj konkurenciji:

1. Japan
2. Francuska
3. Kina
3. Njemačka
5. Alžir
5. Kuba
7. Korea
7. Australija
1234
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije