Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 16.02.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO REZULTATI

EJU World Cup for men

Nakon Grand Slam turnira u Parizu, drugi EJU Svjetski kup za seniore održan je u Budimpešti od 14.-15.02.2009.g. U glavnom gradu Mađarske okupilo se 280 natjecatelja iz 42 zemlje, sa čak 5 kontinenta; od domaćih Europskih natjecatelja, preko Afrike, Azije, pa sve do Australije i Južne Amerike.

U jakoj konkurenciji natjecatelji u 7 seniorskih težinskih kategorija skupljali su nove bodove i vrijedne pozicije na aktualnoj Svjetskoj Ranking listi. Od ukupno 42 reprezentacije najsjajnija odličja rasporedila su se tako da se samo njih 15 upisalo u konačnu tablicu osvajača medalja. Najviše uspjeha imali su Kubanci sa 3 medalje, od toga jedna zlatna, srebrna i brončana. Dok su iza njih ostali reprezentativci Slovenije i Gruzije osvojivši svaki po jedno prvo i jedno drugo mjesto.


Od Hrvatskih predstavnika, vođenih izbornikom muške seniorske reprezentacije Dragomirom Tavrom, u Budimpešti su nastupili: -73kg. Tomislav Uroda i -81kg. Tomislav Marijanović (JK Student Split), te -100kg. Damir Islambašić (JK Istarski borac Pula).

Najviše uspjeha u težinskoj kategoriji -81kg. imao je Tomislav Marijanović član JK Student iz Splita. Ponovivši prošlotjedni rezultat iz Pariza sa dvije pobjede i jednim porazom ostao je na diobi devetog mjesta. U prvom kolu pobjedio je predstavnika Srbije Nenkovića, maksimalnim rezultatom 10:0 (ippon), dok je u drugom kolu istim rezultatom bio bolji od Čeha Mužika. U osmini finala nakon početnog vodstva 5:0 (yuko), gubi borbu od poznatog predstavnika Slovenije Sedeja Aljaža tehničkim bodovima 0:10 (ippon), koji kasnije nakon ulaska u finale osvaja srebrno odličje.


Druga dva hrvatska predstavnika zaustavljena su u prvom kolu turnira, te po novom sustavu natjecanja ostaju bez prilike za popravnim borbama i plasmanom. Tomislav Uroda (-73kg.), u izjednačenoj borbi nakon početnih opomena (shido) gubi rezultatom 0:5 (yuko) od predstavnika Egipta El Hady. Dok je Damir Islambašić (-100kg.), član JK Istarski borac iz Pule, istim rezultatom zaustavljen od kasnijeg prvaka Kubanca Despaigne.
1911
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije