Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 29.01.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO REZULTATI

Dva zlatna Alpe Adria Trofeja za Pujanke

XIV Trofeo Internazionale di Judo Alpe Adria, održan je u nedjelju 25.01.2009.g., u gradiću Lignano Sabbiadoro na sjevernoj obali Italije. Već tradicionalno jaki Europski judo turnir i ove godine okupio je niz odličnih kadeta i kadetkinja do 17.g. Između deset država, nastupilo je preko 140 ekipa; klubova i reprezentacija iz: Azerbajdžana, Austrije, Bosne i Hrecegovine, Danske, Grčka, Izraela, Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske.


Barbara Matić (JK Pujanke) na najviše postolju kategorije -63kg.

Na manifestaciji u Lignanu, uz odličnu organizaciju kluba domaćina DLF Yama Arashi Udine, nastupilo je ukupno 440 natjecatelja, od toga 154 kadetkinje i 286 kadeta (rođenih 1993-94.g.). O iznimnoj kvaliteti turnira govori i činjenica da su na istome osim brojnih klubova natupile tri reprezentacije: Azerbajdžana, Srbije i Danske. Turnir pod sloganom “Judo is emotion, Alpe Adria is emotion” ujedno je i prva „odskočna daska“ mladim judašima Italije, Slovenije i Hrvatske u prkupljanju bodova i kvalifikacije za nastup na Europskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Kopru, SLO (26.-28.06.2009.g.).


Uspješna ekipa JK Pujanke iz Splita

Novi izbornika muške i ženske kadetske reprezentacije Hrvatske, prof. Rino Stapić zabilježio je nastup 73 hrvatska natjecatelja, koji su se u iznimno jakoj konkurenciji izborili za 2 zlatna, 1 srebrno i 4 brončana odličja.


Hrvatski kadeti i kadetkinje na judo kampu, Lignano 2009.

Medalje i plasmane do 7. mjesta ostvarili su:

Kadeti
-46kg. Jeronim Žužul (JK Solin) – 7. mjesto
-50kg. Mislav Krček (JK Mladost Osijek) -7. mjesto
-81kg. Dino Božić (JK Mladost Osijek) – 3. mjesto
Mario Šakić (JK Pujanke Split) – 7. mjesto
-90kg. Jurica Katić (JK Panda Zagreb) – 5. mjesto
Josip Širok (JK Dubrovnik 1966)
+90kg. Deni Kesić (JK Rijeka) – 2. mjesto
Ivica Bello (JK Judokan Požega) – 3. mjesto

Kadetkinje
-52kg. Ana Kokeza (JK Pujanke Split) – 1. mjesto
-63kg. Barbara Matić (JK Pujanke Split) – 1. mjesto
Ana Živković (JK Solin) – 5. mjesto
-70kg. Petra Leško (JK Dugave Zagreb) – 5. mjesto
+70kg. Doris Mohorović (JK Rijeka) – 3. mjesto
Ivana Šutalo (JK Dubrovnik) – 3. mjesto
Sanela Muminović (JK Pujanke Split) – 5. mjesto


izbornik kadetske reprezentacije Rino Stapić i treneri; Nikolina Šimunić i Vladimir Preradović

Najviše uspjeha imali su mladi kadeti JK Pujanke iz Splita, osvojivši dva zlatna Trofeja na Alpe Adria turniru, talijanskog Lignana. Dvije natjecateljice Pujanki; Ana Kokeza i Barbara Matić, jedine su od Hvata upisale svoja imena zlatnim slovima na mjestu prvakinja. Nakon pet uzastopnih pobjeda, pod vodstvom svojih trenera Vladimira i Slavka Preradovića, popele su se do najvišeg postolja kategorija -52 i -63kg., te odškrinile vrata reprezentacije. Zahvaljujući odličnim plasmanima; 2 zlata, 1 peto i 1 sedmo mjesto, judaši sa Pujanki su u konkurenciji 141 ekipe zauzeli ekipno 5. mjesto. Sa 26 bodova stajali su na ekipnom postolju uz bok reprezentaciji Danske (1. mjesto), Judo Centro Ginnastico Torino (2. mjesto), Srbije (3. mjesto) i Azerbajdžana (4. mjesto).

Poslije napornog turnira, ponedjeljak 26.01.2009.g., odrađena su još dva treninga na jednodnevnom judo kampu. Pod budnim okom izbornika i trenera reprezentacije; N. Šimunić i V. Preradovića, potencijalni kadetski reprezentativci odradili su niz borbi (randori) sa različitim sparing partnerima iz Danske, Austrije, Italije, Srbije, Slovenije, te Bosne i Hercegovine.
3953
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije