Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 16.02.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO NOVOSTI

Zlatna Maja sa Svjetskog kupa

Nastavljajući svoj niz medalja, nakon bronce sa Grand Slam turnira u Parizu, Marijana Mišković (JK Student) popela se do najvišeg postolja Seniorskog Svjetskog kupa u Beču, 14.02.2009.g.

„Zlatna Maja“ je sa pet uzastopnih pobjeda u Beču osvojila prvu zlatnu medalju sa Seniorskog Svjetskog kupa za Hrvatsku. U prvoj, uvijek najtežoj, borbi na otvaranju natjecanja pobjeđuje Španjolku Puche Palao sa dvije kazne (shido) konačnim rezultatom 5:0 (yuko). U drugom kolu bila je iskusnija i bolja od mlađe Slovenke Milošević, rezultatom 7:0 (wazari), dok u trećoj borbi na ippon 10:0 pobjeđuje predstavnicu Njemačke Drexler. Trećom pobjedom plasirala se u polufinale gdje ju za protivnicu očekuje stara poznanica Slovenka Urška Žolnir, brončana sa Olimpijskih igara u Ateni 2004.g. Nakon pola borbe još jedna maksimalna pobjeda ipponom (10:0) i Maja je u finalu Svjetskog kupa.


Trećeplasirana sa Svjetskog prvenstva, Rio 2007. i Olimpijskih igara, Peking 2008.g., Nizozemka Elisabeth Willeboordse bila je konačna prepreka koju je naša Marijana Mišković savladala na putu do najvišeg postolja. Osvojivši prvo zlatno odličje sa Svjetskog kupa Maja je potvrdila svoj izniman talent, još iz juniorskih dana kada je od 1999.-2001.g. osvajala najsjajnija odličja sa juniorskih A turnirima (Jičin i Paks).

Nakon ozljeda, mukotrpnog rada i truda uspjesi su konačno došli na naplatu. Još prošle sezone, 27-godišnjakinja iz Splita, najavila je svoje odlične rezultate. Osvajanjem sedmog mjesta na prvenstvu Europe, održanog u Lisabonu, te niza plasmana na Svjetskim kupovima Maji je nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu izmakao samo za jedno mjesto na Ranking listi. Po uzoru na poslovicom „Što te ne ubije, ojača te“, Maja je nakon senzacionalne prošlotjedne bronce sa Grand Slama u Parizu, postala zlatna. U novoj Olimpijskoj sezoni Maja je trenutno sa zlatnim odličjem iz Beča izbila na drugo mjesto aktualne Svjetske Ranking liste sa 220 bodova, iza Japanke Ueno.


Sve čestitke na iznimnom uspjehu prije svega upućujemo Marijani Mišković. Dok se zahvale mogu uputiti i na adrese njenih, još nekada prvih trenera; Steve Mentusa, Nenada Maleša i Voje Vujevića do današnjih trenera i izbornika; Dragomira Tavre i Miroslava Novkovića, te klupskih kolega i sparing partnera u njenom matičnom Judo klubu Student iz Splita.
3043
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije