Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 22.01.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO NOVOSTI

Hrvatski judo savez u korak sa EJU

Rukovoditelj natjecanja HJS-a Slobodan Preradović;
Split, 19.01.2009.g., Hrvatski judo savez (HJS) uvodi promjene u sustavu pojedinačnih prvenstava Hrvatske. Prateći u korak trendove i novosti Europske judo unije (EJU) od 2009.g. uvodi se prijava natjecatelja i praćenje pojedinačnih borbi putem video kamera na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske.U cilju modernizacije, bolje i efikasnije organizacije pojedinačnih prvenstava Hrvatske, kompjutorske obrade žrijeba, te skraćivanja ukupnog vremena natjecanja i smanjenja mogućnosti pogrešaka u vođenju natjecanja kao i u procesu suđenja pojedinačnih borbi na državna pojedinačna prvenstva u 2009. za seniore, mlađe seniore i juniore uvodi se slijedeće:

1. PRIJAVA NATJECATELJA:
Prijavu natjecatelja (ime prezime, kategorija, godina rođenja, spol i klub) - svaki klub dužan je dostaviti popis svojih natjecatelja koji će nastupiti na pojedinačnom prvenstvu RH najkasnije do 12.00 sati u srijedu u sedmici u kojoj se održava prvenstvo RH. Prijava se dostavlja na adresu ureda HJS (za rukovoditelja natjecanja), a može se dostaviti putem elektronske pošte, faxom, osobno i na druge načine uz poštivanje krajnjeg roka dostave.

2. SNIMANJE POJEDINAČNIH BORBI VIDEO KAMEROM „Care sustav“:
Tijekom čitavog natjecanja organizirat će se video snimanje svih pojedinačnih mečeva uz mogućnost naknadnog pregleda, u cilju kontrole tijeka borbe i donesenih sudijskih odluka, te eventualnog pravovremenog ispravka pogrešaka u istoj borbi. Nadležnost za isto imat će kontrolor suđenja i rukovoditelj natjecanja.


U cilju izvršenja navedenog HJS će organizirati dvije radne ekipe sastava od cca 6 osoba (HJS informatička komisija) koje će raditi na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske (grupa Sjever i grupa Jug).

S navedenim promjenama započet će se u 2009. natjecateljskoj godini, a prvo uvođenje ovih promjena započet će na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke koje će se održati 31.01.2009.g. u Solinu. Sve navedene promjene uvode se po uzoru na sva službena EJU natjecanja, a omogućit će kompjutorsku obradu žrijeba i rezultata za ta natjecanja, te informatičku obradu podataka naših natjecatelja.


Svjesni smo svih poteškoća koje će se pojaviti uvođenjem ovih promjena, ali samo odgovornim i pravovremenim ispunjavanjem svojih obveza svih sudionika od kluba do HJS ovaj sustav može biti uspješan.
1180
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije