Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 20.01.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO NOVOSTI

Judo treneri na Kineziološkom fakultetu

U organizaciji Hrvatskog judo saveza (HJS), ovog vikenda 17.-18.01.2009.g., održan je 11. Trenerski seminar HJS-a. Zagrebački Kineziološki fakultet ugostio je judo trenere u svrhu obnavljanja ili stjecanja novih trenerskih licenci HJS-a.

Glavni voditelj i tematski organizator seminar za judo trenere Prof.dr.sc. Hrvoje Sertić u svom uvodnom izlaganju istakao je: „Počevši od 1997.g. ovo je 11. trenerski seminar kojim se stručnost i znanje provođenja edukacuje tehnike juda i programiranje treninga juda podiže konstantno na višu razinu“. Uz to je i nadodao: “Potvrda tomu su visoki rezultati naših natjecatelja zadnjih godina u svim dobnim uzrastima tako i prošlogodišnji sjajni rezultati na Europskim prvenstvima i Svjetskim kupovima“. Uz predsjednika stručno trenerske komisije HJS-a, u dva dana predavanja, judo treneri su slušali sjajne predavače od kojih se zasigurno može puno toga naučiti. Među istima bilo je doktora nauka, asistenata ili nastavnika na Kineziološkom fakultetu, te studenata doktorskog studija i viših sportskih trenera juda specijalista.


Nakon otvaranja seminara za 2009.g. pod tematskim naslovom „Suvremeni judo“ uslijedio je prvi praktični dio. U istome su pod vodstvom prof. Ivana Segedija studenti Kineziološkog fakulteta usmjerenje judo; N. Šimunić, N. Kuštro, M. Vukotić, S. Malečkov, J. Zanki i V. Stepanić prikazali 7 različitih vrsta zagrijavanja s obzirom na tehniku koja se podučava na treningu. Doc.dr.sc. Saša Krstulović, nakon pauze za ručak, započeo je teorijski dio seminara prikazom praktične primjene rezultata dosadašnjih istraživanja u judu. Dok je najviše rasprave i pitanja uslijedilo u prezentaciji novih judo pravila Međunarodne judo federacije (IJF). Najteži posao prezentacije i objašnjavanja istih, važećih od 01. siječnja 2009.g., imao je predsjednik sudačke komisije HJS-a i međunarodni sudac Davor Marinić.


Drugi dan seminara, nedjelja 18.01.2009.g., započeo je praktičnim dijelom. U judo dvorani Kineziološkog fakulteta, diplomirani trener juda – specijalist Dean Ilić prikazao je suvremene parterne tehnike juda i njihov način primjene. Zanimljive tehnike i pristup parternoj borbi mladog donedavnog izbornika reprezentacije do 23.g. uključile su brojne kamere i fotoaparte. Nagrađen pljeskom, treneri su prešli na posljednje teorijsko predavanje u kojem je Dr.sc. Renata Barić održala zanimljivo predavanje o psihološkoj pripremi judaša.


Prateći izlaganja mnogi su treneri zasigurno potaknuti na novi način razmišljanja ili pogled na trening svojih judaša i judašica.
3995
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije