Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 29.11.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


JUDO NOVOSTI

Kodokan Cup National Japan Judo Championships

CHIBA, Japan, 15. studeni - (Kyodo) Misato Nakamura pobjedila je Yuka Nishidu u subotnjem finalu kategorije -52kg osvojivši svoju drugu uzastopnu titulu na Kodokan Cup nacionalnom prvenstvu Japana.


Nakamura, brončana sa Olimpijskih igara u Pekingu, porazila je Nishidu, prošlogodišnje treće mjesto, na minimalna 3 boda „shido“ za neaktivnost u finalnoj borbi Chiba Port Arene.
Ovo je Nakamurina treća nacionalna titula nakon što je također kao 16-ogodišnjakinja osvojila titulu prvakinje -48kg. u 2005.g.


„Ovo je bio samo početak za mene. Danas sam bila sposobna pobjediti protivnice već u samoj borbi za gard i poziciju,“ rekla je Nakamura. „Želim ovako nastaviti sa pobjedama i cilj mi je osvajanje zlatne Olimpijske medalje u Londonu 2012.g.“

Akcija u drugim kategorijama; Emi Yamagishi osvojila je svoju drugu čistu pobjedu u kategoriji -48kg., dok je Yoshie Ueno osvojila svoj prvi naslov prvakinje u dvije godine nastupa -63kg. Hitomi Tokuhisa osvojila je po prvi put titulu -57kg.

Sayaka Anai izašla je kao pobjednica drugu godinu za redom u kategoriji -78kg., dok je Sae Nakazawa, koja je nastupila u Pekingu, ostala treća.

Anai osvaja titulu prvaka -100kg. na Kodokan Cup

CHIBA, Japan, 16. studeni - (Kyodo) Takamasa Anai uhvatio je u nedjelju svoju treću titulu prvaka kategorije -100kg. nizom uvjerljivih pobjede na Kodokan Cup nacionalnom prvenstvu Japana. Anai je u finalnoj borbi Chiba Port Arene izveo kontra bacanje „uchimata sukashi“ protiv Tatsuya Takahashija pobjedivši ga na ippon (10:0), te time potvrdio svoju prvu krunu od 2006.g.


Hiroshi Izumi, koji se natjecao prošlo ljeto na Olimpijskim igrama u kategoriji -90kg., poražen je u trećem kolu kategorije -100kg. i predao svoje popravne borbe.

Akcija u drugima kategorijama; 35-ogodišnji Tomoo Torii potvrdio je svoju treću uzastopnu titulu u kategoriji -66kg., dok je Masahiko Tomouchi osvojio krunu -81kg. u svom drugom prvenstvu u dvije godine. Masato Inazawa izašao je kao pobjednik kategorije -73kg. osvojivši svoju prvu titulu u zadnje tri godine.

Kisei Akimoto osvojio je svoju prvu titulu u najlakšoj muškoj kategoriji -60kg.
1198
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije