Autor: Slavko Preradović
Datum objave: 10.07.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


Judo Kup Jadrana

18. Međunarodni kup Jadrana pripao Pujankama

U dva dana natjecanja ovog vikenda u velikoj dvorani SC Gripe nastupilo je 156 klubova sa preko 350 natjecatelja iz 17 zemalja Europe, od Rusije i Bjelorusije, preko svih Balkanskih zemalja zatim Italija, Austrija, Mađarska, Češka, Slovačka pa sve do Švedske, a prvi put su se odazavli i judaši iz Engleske.

Natjecanje je održano u muškoj i ženskoj konkurenciji djece do 11 i 13, godina zatim mlađih kadeta i kadeta do 15 i 17 godina, potom juniora i seniora. Posebnu zanimljivost izavao je nastup judo vetrerana koji su nastupali po posebnim starosnim kategorijama. Na žalost nije se odazvao veći broj natjecatelja pa je natjecanje veterana bilo više revijalnog značaja. Gledatelji su mogli vidjeti u kimonu čuvenog Zdravka Baršnika iz Zagreba trostrukog pobjednika Kupa Jadrana iz dalekih 60 –tih godina, a potom i našeg „Šjor“ Dragu Krželja glavnog „krivca“ za organizaciju i postojanje Kupa Jadrana.

U sklopu nastupa veterana organizirano je i službeno polaganje za majstorske judo pojaseve pa su gledatelji na Gripama pored izuzetno kvalitetnih borbi mlađih uzrasnih skupina djece zatim juniora i seniora imali priliku vidjeti izvorne tehnike juda.
U konkurenciji seniora nastupile su judo reprezentacije Crne Gore, pokrajine Koruške iz Slovenije i vrlo jake ekipe JK Sambo iz Moskve i JK Satu Mare iz Rumunjske, pa je prava šteta što nije bilo odgovarajućeg odogovra naših reprezetativaca seniora.
Organizator turnira JK Split na čelu sa svojom agilnom predsjednicom g-đom Vranješ i tajnikom Marijom Eterović uložio je velike napore da turnir bude na pravom nivou i u tome su stvarno i uspjeli. Nakon turnira organizairane su trodnevne prijateljske pripreme judaša na kojima je ostalo veliki broj natjecatelja iz europskih klubova koji su spojili trenige sa kupanjem na splitskim Bačvicama.


Dodijela pehara, najbolji na postolju...

Redoslijed ekipa i ukupni pobjednik turnira određen je na osnovu osvojenih bodova u svih sedam uzrasnih skupina od najmlađe djece od 11 godina pa sve do veterana. Za prvih pet ekipa u ukupnom plasmanu dodijeljeni su pehari, a za sve natjecatelje organizator je osigurao prekrasne medalje.

Vrlo lijepe novčane nagrade organizator je dodijelio za prve tri plasirane ekipe u zajedničkom nastupu kadeta, juniora i seniora. Na turniru su proglašeni najuspješniji muški i ženski antjecatelji. I posebna nagrada veliki prijelazni pehar Kupa Jadrana bio je veliki izaziv za sve prisutne ekipe.

U ukupnom plasmanu najuspješniji su bili natjecatelji Splitskih Pujanki. Učenici trenera Pujanki Vladimira i Slavka Preradovića bili su više nego uvjerljivo prvi. U ukupnom plasmanu skupili su 216 bodova ispred drugoplasirane ekipe Akademik Nikšić (MNE) sa 88 bodova, teći su bili Union Satu mare (ROM) sa 86 bodova, 4. mjesto pripalo je JK Split sa 84 boda i 5. mjesto zauzeli su judaši iz Sambo Moskva sa 66 bodova.

Osvojivši Kup Jadrana po treći puta za redom, veliki prijelazni pehar ostaje u trajnom vlasništvu mladih judaša sa Pujanki. Za odličan nstup Pujanki borilo se njihovih 78 natjecatelja, osvojivši 10 zlatnih, 16 srebrnih i 22 brončane medalje. Posebno oduševljenje i sreću judaša sa Pujanki izazvalo je i ekipno 1. mjesto u konkurenciji kadeta, juniora i seniora, čime su zaslužili novčanu nagradu od 1000Eura.
Šlag na kraju je i proglašenje najuspješnijih natjecatelja:
Višnja Rajčić (JK Pujanke Split) – najbolja djevojčica -40kg. sa osvojene 2 zlatne medalje u konkurenciji do 13 i 15 godina.
Petar Zadro (JK Hercegovac Mostar) – najbolji dječak -46kg. sa osvojene 2 zlatne medalje u konkurenciji do 13 i 15 godina.
Zlatne medalje za JK Pujanke osvojili su: Dijana Lauš, Marina Lozančić, Ivo Kovačević, Višnja Rajčić, Brigita Matić, Ivana Mandarić, Ivona Kapitanovići Ermin Muminović.

Srebrom su se okitili: Nikolina Petrov, Niko Radovanić, Darijo Matošević, Marina Popović, Klara Radica , Tanja Dumanić, Nika Dedić, Bruna Papić, Monika Šarić, Mislav Durdov, Ivona Kapitanović, Marina Krak, Ivan Stojak, Tomislav Vuković, Natali Asad i Sanja Durdov.

2608
Kategorije: Judo
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije