Autor: mi
Datum objave: 09.06.2019


Joyce: Joshua nema baš dobru bradu. Ruiz nije htio ni sparirati sa mnom

Joe Joyce potpuno je iznenađen ishodom meča između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza.

Meksikanac je prošlog vikenda u New Yorku prekidom u sedmoj rundi porazio njegovog sunarodnjaka i postao novi WBA, WBO, IBF i IBO prvak svijeta u teškoj kategoriji.


Joyce je prije nekoliko mjeseci dijelio dvoranu s Ruizom kod Abela Sancheza

u planinama Kalifornije i kaže da nije mogao ni pomisliti da bi se borba mogla završiti na taj način.


“Nikad ne bih pomislio da bi se to moglo dogoditi. Vidio sam Andyja Ruiza u Big Bearu gdje je sparirao s Charlesom Martinom. Ali, mučio se da odradi dvije ili četiri runde i nije htio sparirati sa mnom. Mislio sam da će ga Joshua pregaziti. Tko bi rekao” izjavio je 33-godišnji Britanac za Boxing News.


“Ja sam puno više sparirao s Martinom. Mislim da se Ruiz mučio s kondicijom, mučio se i s nadmorskom visinom i nije htio sparirati sa mnom.”


U ringu Madison Square Gardena vidio je potpuno drugog borca.

“Nisam mislio da Ruiz posjeduje toliku snagu udarca. Čini se da je na pripremama za tu borbu dao sve od sebe. “

“Bio je tako miran pod vatrom i uzvraćao, napadao stvarno brzo i dolazio nisko postavljen s brzim udarcima. Mislim da je to pokazalo i da Joshua nema baš dpbru bradu. Čini se da kad jednom primi udarac zapada u nevolje.


Joyce i Joshua zajedno su trenirali i sparirali u britanskoj reprezentaciji.


“Zamislite ga protiv Wildera… Kad se borio protiv Klička bio je u problemima, ali Kličko ga nije mogao završiti. Ruiz definitivno je. U tome je bila razlika.”


Nije lako biti svjetski prvak u teškoj kategoriji. Vrijeme će pokazati kako će se Ruiz nositi s tim statusom.

“Možda mu udari u glavu. Ja osobno to ne znam, ali znamo da se Fury potpuno pogubio nakon što je osvojio sve te pojaseve protiv Klička i ispunio svoj cilj, ono zbog čega je cijele karijere bio u boksu. Vidjet ćemo hoće li se to dogoditi i Ruizu, hoće li ostati u treningu i hoće li ostati fokusiran na obranu tih pojaseva.


Joyce sljedeću borbu ima 13. srpnja u Londonu protiv Bryanta Jenningsa. bivšeg izazivača za naslov i posljednjeg borca kojeg je pobijedio Vladimir Kličko.Foto: Lawrence Lustig

1666
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Joe Joyce, Andy Ruiz Jr.
Najpopularnije
Najnovije