Autor: HBS
Datum objave: 25.06.2016


Josip Biletić juniorski prvak Europe

Hrvatski juniorski reprezentativac Josip Biletić (+80 kg) postao je Europski prvak u boksu na netom završenom EUBC Europskom prvenstvu u Mađarskoj.

Mladi je Zadranin izvrsnim direktima u finalu deklasirao Rusa Timura Slachchnina, a bacao ga je i u nokdaun u prvoj rundi.

"Odlično je bilo. Slušao sam što mi je kut govorio i nametnuo sam svoj boks. Rus mi jednostvno nije mogao ništa" rekao je nakon finala 16-godišnji Josip te nastavio "Prvenstvo je bilo dugo i naporno. Pobijedio sam zaista najbolje boksače, Bjelorusa Austrijanca i sada ruskog prvaka. Želio bih se zahvaliti i treneru Vidaiću, stručnom stožeru i posebno predsjedniku saveza Boni Bošnjaku koji nas je došao podržati u Kapošvar. To nam je puno značilo" rekao je novi Europski prvak, Josip Biletić. 


U novijoj hrvatskoj povijesti Europskim naslovom okrunili su se lani u seniorskoj konkurenciji Filip Hrgović i preklani u konkurenciji mlađih seniora Luka Plantić, te 2009. Dino Mansour. Sada je i Biletić ušao u taj ekskluzivni klub.


"Prezadovoljni smo. Imamo Europskog prvaka Biletića i brončanog Europljanina Veočića na ovom Prvenstvu. Pokazujemo kontinuitet rezultata i to želimo zadržati. U Kapošvaru je reprezentacija naapravila odličan posao i vjerujem da to ove godine nije sve – izjavio je predsjednik Hrvatskog boksčkog saveza Bono Bošnjak, koji je kao član Izvršnog odbora europske boksačke konfederacije i predao medalju Josipu.


"Moram priznati da smo skromno krenuli na ovo prvenstvo. Intimno smo priželjkivali ovakav uspjeh i dvije medalje, ali nismo željeli raditi pritisak na momke" nadovezao se na priču izbornik Pero Veočić, čiji je sin Gabrijel, jučer potvrdio svoju broncu.


Spomenimo da je u Mađarskoj nastupilo 240 boksača iz 35 zemalja. 


Hrvatska je nastupila sa sedmoricom boksača, a u stručnom stožeru uz spomenute i trenera Nikolu Švalja nakratko su se pridružili i treneri Matej Matković i Ante Čepo čiji je Osječanin Bruno Gajić osvojio 5. mjesto. 


Pohvalimo još i Nou Ježeka koji je također upisao pobjedu, te i hrvatskog suca Naima Ramaja, koji je sudio finale u ringu.

Veliki uspjeh nakon velikog truda, reprezentacije i Saveza koji već niz godina pokazuje uzlaznu putanju cijelo vrijeme.


1750
Kategorije: Boks
Tagovi: Hrvatski boksački savez
Najpopularnije
Najnovije