Autor: mi
Datum objave: 16.05.2018


Joshuu čeka novi ugovor na 100 milijuna funti

Prošlog tjedna Eddie Hearn objavio je da je njegova kompanija Matchroom Boxing potpisala ugovor na 8 godina s Perform Groupom vrijedan milijardu dolara.

Matchroom će preko njihove streaming platforme DAZN emitirati niz boksačkih priredbi u SAD-u.


Hearn s ovim novcem planira proširiti svoju ‘štalu’. Ne skriva da želi potpisati ugovore s Deontayom Wilderom, Mikeyem Garciom i braćom Charlo, ali prvo želi zadovoljiti svoju najveću zvijezdu Anthonyja Joshuu.


Prema pisanju The Suna, Matchroom Boxing ponudio je WBA, WBO, IBF i IBO prvaku u teškoj kategoriji 100 milijuna funti za novi trogodišnji ugovor.


“Anthony je mudar mladić i zna što mu Matchroom ima za ponuditi kad mu istekne ugovor u studenom. Za početak, Anthony ima ugovor s najvećom i najboljom promocijskom kompanijom na svijetu. Mi imamo financijsku moć da organiziramo velike borbe u velikim prostorima. Uz to, imamo i ekskluzivni ugovor sa Sky Sportsom za prikazivanje kvalitetnog boksa” izjavio je osnivač Matchrooma i Eddiejev otac

Barry Hearn.

“Povrh svega, Anthony je i prijatelj. Da nas napusti to bi bilo kao da nas je napustio netko iz obitelji. Nitko iz Matchrooma ne radi pritisak na Anthonyja, ali siguran sam da će produžiti ugovor s nama koliko god netko u boksu može biti siguran.”


Olimpijski pobjednik iz 2012. trenutno je u pregovorima za meč za ujedinjenje s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom. Ako se ne uspiju dogovoriti Joshua će se u sljedećoj borbi najvjerojatnije boriti s obveznim izazivačem WBA federacije i bivšim svjetskim prvakom Alexanderom Povetkinom.

Foto: David Harrison

569
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije