Autor: mi
Datum objave: 11.09.2018


Joshua: Teška kategorija će biti pravi ispit Usykove volje

Pobjedom na World Boxing Super Series turniru Oleksandr Usyk (15-0, 11 KO) ujedinio je sve naslove u cruiserweightu.

Olimpijski pobjednik iz Ukrajine već je nagovijestio prelazak u tešku kategoriju u bližoj budućnosti, a prije par dana potpisao je ugovor s Matchroom Boxingom čiji je član i prvak svijeta u teškoj kategoriji Anthony Joshua.

Joshua cijeni Usykove vještine, ali ga upozorava da to neće biti dovoljno za uspjeh u teškoj kategoriji.

31-godišnji Ukrajinac bi u sljedećoj borbi trebao braniti naslove protiv Tonyja Bellewa, ako uspije riješiti situaciju s izazivačem WBA federacije Denisom Lebedevom.

"Ako se bude pravilno podignuo u težini mogao bi uspjeti u teškoj katgeoriji. Morate imati na umu da teška kategorija danas nije kao u vrijeme Muhammada Alija i Rockyja Marciana. U to vrijeme tipovi poput mene, Furyja i Wildera su bili nespretni. Danas je koordinacija i kod velikih teškaša dobra, znamo udariti i jaki smo. Usyk se mora dizati pravilno, u fazama i shvatiti kako je to biti u ringu s protivnikom teškim 110 ili 115 kilograma. S momcima koji udaraju stvarno jako" rekao je Joshua.

"Tu se uspjeh ne bazira samo na vještini, ovo je teška kategorija. Bazira se na volji. Radi se o tome koliko možete primiti, tako da ako se bude pravilno podigao u kilaži, a znam da ima puno amaterskog iskustva i da je bio dobar u cruiserweightu - to će biti pravi ispit njegove volje, kao i ispit za njegove vještine. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razvijati. I više je nego dobrodošao jer je on dobitak za boks."


858
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Oleksandr Usyk
Najpopularnije
Najnovije