Autor: mi
Datum objave: 12.09.2018


Joshua: Povetkin bi mogao zamahnuti svojim lijevim krošeom i poslati me na spavanje

Nakon spektakularne pobjede protiv Vladimira Klička, Anthony Joshua za svoje dvije iduće borbe pretrpio je određene kritike.

Neki smatraju da je prekid protiv Carlosa Takama došao prerano i išao na ruku svjetskom prvaku, dok je protiv Josepha Parkera boksao na sigurno.

28-godišnji Britanac vrlo brzo ima novu obranu naslova. 22. rujna vraća se na Wembley kako bi odmjerio snage s obveznim izazivačem WBA federacije Alexanderom Povetkinom.

"Volio bih se zabaviti, ne biti oprezan zato jer to kvari moj agresivni stil. Volio bih otići tamo i riješiti Povetkina, kao i bilo kojeg drugog protivnika" izjavio je WBA, WBO, IBF i IBO prvak.

"Kako ću pristupiti borbi? Možda ću samo boksati i držati se jednostavnih rješenja. Možda ću držati čvrst gard i izmjenjivati udarce s njim, jedan po jedan" izjavio je Joshua.

"Razlog zbog kojeg ovo govorim je taj što sam svestran. Mogu boksati dugu borbu ili se mogu doći pomlatiti. Ovisi o tome kako sam proanalizirao protivnika. Analiziram ih udarac po udarac i mijenjam svoj stil kako runde odmiču."

"Povetkin bi mogao zamahnuti svojim lijevim krošeom i BUM, spavanje. I time se povijest mijenja. Samo to nosi veliki pritisak jer znate kakve bi reakcije izazvalo. Gledam njegove borbe s Marcom Huckom i Davidom Priceom. Povetkin se u svakoj borbi bori drugačije. Zaista se želio dokazati u borbi s Vladimirom Kličkom, a protiv Christiana Hammera imao je lakih 12 rundi."

"Što se tiče talenta, mi govorimo o olimpijskom pobjedniku i izazivaču za svjetski naslov sa samo jednim porazom od jednog od najvećih svih vremena, Vladimira Klička."

"Teška kategorija je igra za udarače. Jedan udarac može promijeniti tijek povijesti tako da držim 'oči na lopti'. Jedan pogrešan korak i otklizat ćete na kraj reda."

AJ je ponovio da je na njegovu oprezniju izvedbu protiv Parkera utjecala mogućnost borbe s Deontayom Wilderom.


 Foto: Lawrence Lustig


1044
Kategorije: Boks
Tagovi: Alexander Povetkin, Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije