Autor: mi
Datum objave: 10.10.2017


Joshua: Osim ako ne budem imao dosad neviđeno čudesno putovanje, znam da ću izgubiti

Anthony Joshua (19-0, 19 KO) nakon Kubrata Puleva neće se boriti protiv Deontaya Wildera.

Promotor WBA, IBF i IBO prvaka u teškoj kategoriji Eddie Hearn kaže da je plan da sljedeću borbu odradi u Las Vegasu ili na Bliskom istoku.

Jedan od potencijalnih protivnika je WBO prvak Joseph Parker, ako sve prođe po planu u borbi s Bugarinom 28. listopada u Cardiffu.

"Za Parkera planiram borbu s Joshuom u veljači ili ožujku ili Tonyjem Bellewom ako pobijedi Hayea. Ili Dilliana Whytea. Ali, on se ne želi boriti s Whyteom, još jedan koji se ne želi boriti s Dillianom. Frustrirajuće je tražiti protivnika za njega. Svakom borcu ponudili smo novac koji je tražio, a oni opet neće prohvatiti borbu. Wilderu smo ponudili tri milijuna dolara i nastup na američkoj televiziji čime bi vjerojatno zaradio četiri milijuna. A trenutno se bori za milijun i pol" izjavio je Hearn.


Hearn planira borbu između AJ-a i Wildera za ljeto 2018.

Joshua je uputio odgovor Wilderu koji ga neprestano proziva i obećao mu da će do okršaja doći prije ili kansije.

"Svi ti momci stalno pričaju o meni i to negativno, uvijek negativno, ali prije ili kasnije nabit ću im prednji direkt u grlo. Za ove poput Davida Hayea ili Deontaya Wildera to nije pitanje ako, već samo kada, zato jer u boksu nije nikad postojala era, a da se najbolji teškaši, srednjaši i velteraši nisu našli. Moramo se boriti i tako će i biti."


27-godišnji Britanac ne namjerava uskoro izgubiti, ali svjestan je da je to gotovo neizbježno, posebno u teškoj kategoriji.

"Povijest je tu da bi se mijenjala, ali kad pogledam sve borce koje pratim i kojima  se divim, svi su bili prvaci i izgubili su, da bi se vratili i ponovno postali prvaci" izjavio je za Sky Sports.

"Osim ako ne budem imao dosad neviđeno čudesno putovanje, znam iz povijesti da je to ono što se događa. Doći će vrijeme kad ću vjerojatno izugubiti i na meni će biti da se vratim i pokušam iskupiti."

"To je jednostavno tako u sportu. Imate dvostruke, trostruke, četverostruke svjetske prvake upravo zbog toga jer su izgubili i zatim se vratili."Foto: Tom Goode

1380
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije