Autor: mi
Datum objave: 08.11.2017


Joshua: Nije problem to što se Wilder želi boriti početkom iduće godine, već je problem što ja nisam primio nikakvu ponudu

Anthony Joshua odgovorio je na prozivke ostalih svjetskih prvaka u teškoj kategoriji Josepha Parkera i Deontaya Wildera.

Nakon Englezove pobjede protiv Carlosa Takama, Wilder, Parker, pa čak i Tyson Fury forsiraju borbu s čovjekom koji bi im donio daleko najveću zaradu.


28-godišnji Britanac nema ništa protiv tih mečeva, no kaže da se od njega i njegovog tima očekuje da sve organiziraju, a da oni dođu na gotovo.

"Ako Wilder ne pošalje ponudu, mi ćemo ju poslati i bit će pod mojim uvjetima. Predstavit ćemo im našu ponudu i vidjeti što misle o njoj" rekao je za AP.

"I za Parkera i Wildera vrijedi ista stvar. Nije problem to što se Wilder želi boriti početkom iduće godine, već je problem što ja nisam primio nikakvu ponudu. Nikad nije ni postojala nikakva ponuda. Svi govori da se žele boriti, a onda sjede i čekaju da ja odradim sav posao."


"Ono što mi moramo napraviti je ono što Eddie Hearn i radi - otputovati u Ameriku. Nijedna ponuda nije upućena ni s naše ni s njihove strane. Imali smo obveznu obranu naslova, a sada ćemo odvojiti vrijeme i uložiti trud kako bi se stvari zakotrljale. HJedno je pričati i glumiti, ali pregovori se ne odvijaju preko društvenih mreža. Mi sada poduzimamo sljedeće korake."

"Ja sam ozbiljan u vezi postanka neospornim prvakom svijeta u teškoj kategoriji. Samo želimo biti sigurni da će ovi momci koji dižu buku djelima poduprijeti svoje riječi."


I Wilder i Parker očekuju podjelu zarade u omjeru 50-50, a teško je očekivati da će Joshua koji rasprodaje stadione pristati na to. Joshuu je u posljednje dvije borbe uživo gledalo više od 160 000 ljudi. Wilderov revanš sa Stiverneom na američkoj televiziji gledalo je oko 900 tisuća gledatelja, a za priredbu je prodano  9 000 ulaznica. Wilder je zaradio 1.5 milijun dolara za revanš s Haićaninom, a Joshua deset puta više za okršaj s Kameruncem.


Iako drže pojaseve  priznatih federacija u ovoj borbi su 'B' strana, ali to nije pitanje za ljubitelje boksa koji žele najbolje vidjeti kako se bore s najboljima.

Foto: Lawrence Lustig

1528
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije