Autor: mi
Datum objave: 12.04.2018


Joshua: Neka mi Wilder da 50 milijuna $ i potpisat ću sutra

Deontay Wilder i njegov tim izjavljivali su da će potpisati bilo kakvu iole fer ponudu od Anthonyja Joshue i doći u Britaniju.

No, kad je stigla ponuda od 12.5 milijuna dolara za borbu uz poruku 'uzmi ili ostavi' zaključili su da je to premalo. Smatraju da je ponuda preniska jer se pretpostavlja da bi prihod meča za neospornog prvaka svijeta u teškoj kategoriji mogao premašiti 100 milijuna dolara. Nadali su se podjeli 60-40 u Joshuinu korist.

Krenule su usporedbe s Josephom Parkerom za kojeg se navodilo da je za borbu s  Britancem dobio 13 milijuna funti. Joshuin promotor Eddie Hearn opovrgnuo je taj iznos i rekao da je Novozelanđanin zaradio oko 6.5 milijuna funti.  

Jedan od Wilderovih menadžera, Shelly Finkel, izjavio je da njegova strana sprema kontraponudu.

Joshua je odgovorio da ako Wilder i njegov menadžment misle da će borba donijeti 100 milijuna dolara, da bi mu trebali ponuditi 50 milijuna i imaju dogovor odmah.


"Ako je ovo borba od 100 milijuna dolara, a oni su sretni s podjelom 60-40 u moju korist, ja ću se zadovoljiti s 50-50. Dajte mi 50 milijuna dolara unaprijed i kunem vam se da ću sutra prihvatiti tu borbu" izjavio je Joshua za Sky Sports.

"Oni ne daju takve ponude, ali pričaju o njima, tako da to nije realno. Ponudili smo im unosan posao i samo čekamo da čujemo je li on ozbiljan ili nije. Oni vole galamiti preko društvenih mreža, radije nego odgovoriti pristojno na naš mail. Ne razumijem odakle dolazi takav stav, ali bez obzira na njih, ima dovoljno drugih ozbiljnih teškaša."


"Mora doći do ove borbe. Kad govorimo o šampionskoj razini, u povijesti teške kategorije nema puno propuštenih mečeva među najboljima. Ovo je borba za povijest teške kategorije i mora se dogoditi, jer za ovu našu eru ne bi bilo dobro da se ne dogodi."


Uz to, WBA je dao Joshui 30 dana da riješi situaciju s obveznim izazivačem Alexanderom Povetkinom.
Foto: Anthony Joshua Facebook

597
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua, Deontay Wilder
Najpopularnije
Najnovije