Autor: mi
Datum objave: 10.05.2019


Joshua: Ne mogu shvatiti da netko može odbiti borbu za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji

Anthony Joshua u američkom debiju 1. lipnja branit će WBA, WBO, IBF i IBO naslove u teškoj kategoriji protiv Andyja Ruiza.

On nije bio prvi Britančev izbor nakon što je prvotni protivnik Jarrell Miller pao na doping testu. Joshua je želio borbu s Luisom Ortizom, ali je tim 40-godišnjeg Kubanca odbio ponudu od 7 milijuna dolara da zamijeni Millera.

 

„Nisam ovdje kako bih omalovažavao Ortiza niti išta slično. Nisam tu ni da pričam u stilu da je prihvatio borbu da bih ga razbio. Želio sam mu ponuditi borbu zato jer on predstavlja dobar izazov i on je netko tko može testirati moje sposobnosti. Ali, kako bilo, oni su odbili unosnu ponudu“ izjavio je Joshua za IFL TV.


„Ne znam jesu li nas pokušali ucijeniti, jesu li htjeli izvući još novca, ali odbili su ponudu iz meni nepoznatih razloga. Gledajte, ti ljudi imaju pametne ljude oko sebe i zašto su oni tako odlučili ja ne mogu znati.“


Joshuin promotor Eddie Hearn izjavio je da je Kubanac odbio ponudu jer mu je savjetnik Al Haymon obećao revanš s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom. Hearn je i dodao da ako je Ortiz zainteresiran može biti sljedeći Joshuin protivnik.


Kubanac već duže vremena traži borbu s Joshuom, a kada mu je ponuđena odbio ju je. Sam Ortiz je izjavio da je to bila odluka njegovog menadžmenta i da je nezadovoljan njihovim djelovanjem u pregovorima.


„Kad se meni ukazala prilika da se borim za naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji protiv Charlesa Martina oni su došli na moj teritorij, borili se za moju televizijsku kuću, ja sam morao odraditi cijeli PR i ostalo. Uzeo sam kraći kraj zato jer sam znao što znači dokopati se tog pojasa. Kad me tada aktualni svjetski prvak izazvao rekao sam svom treneru: Robe želim ovu priliku zgrabiti objema rukama. Ogovorio mi je: Josh, to će biti tvoja tek 16. borba. Jednom kad se boriš za svjetski naslov više nema povratka. Rekao sam mu: Da, ali ja želim ovu priliku zato jer želim biti svjetski prvak. I prihvatili smo ju.“

"Stoga kad se ljudima ponudi prilika da postanu svjetski prvak u teškoj kategoriji, a oni kažu: Ma ne, to nije dovoljno novca, nemam dovoljno vremena - to se protivi onome što ja zastupam, mojim vrijednostima i moralnim načelima. Zato mi nije jasno zašto bi propustio takvu priliku jer je na kraju krajeva to svačiji san.“


Foto: Andrew Couldridge


1002
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije