Autor: mi
Datum objave: 13.09.2018


Joshua: Ja sam broj 1 u teškoj kategoriji, Fury može u birtiji pričati da je pravi svjetski prvak

Uoči obrane naslova prvaka svijeta u teškoj kategoriji protiv Alexandera Povetkina, Anthony Joshua prokomentirao je izjave Tysona Furyja da je on i dalje broj 1 u teškoj kategoriji.

'Kralj Cigana' tu je titulu zaslužio pobjedom protiv Vladimira Klička 2015. Uslijedili su privatni problemi, problemi s Britanskom antidopinškom agencijom i sve je pojaseve izgubio izvan ringa.

"Ne može očekivati da će cijela kategorija njega čekati. Fury je imao svojih problema i pauzirao tri godine. Ne može cijela kategorija sjesti i čekati, lopta se i dalje kotrlja" izjavio je AJ.

Joshua je prvi pojas svjetskog prvaka osvojio nokautom u drugoj rundi u travnju 2016. protiv Charlesa Martina. IBF je praktično odmah nakon pobjede protiv Klička Furyju oduzeo naslov jer je imao klauzulu o revanšu i nije se mogao boriti s obveznim izazivačem Vyacheslavom Glazkovim. Martin je došao do pojasa nakon što je Ukrajinac u trećoj rundi ozlijedio koljeno.

"Charles Martin me prozvao i htio se boriti sa mnom. Prihvatio sam izazov i borio se. Kličko se želio boriti sa mnom, ja sam se borio."


"Ja neću biti onaj tip koji u birtiji priča ratne priče tipa: Ja sam bio pravi svjetski prvak. Ja nisam takav tip."

Očekuje se da će se Fury do kraja godine boriti s WBC-ovim prvakom Deontayom Wilderom.

"Ja sam broj 1 u teškoj kategoriji. Recite mi koji to borac ima bolji skor od mene s 22 borbe? Ja ne moram ništa dokazivati. Povijest će pokazati. Nitko ne može reći ništa protiv puta kojeg smo odabrali. Dokazao sam se na najvišoj razini. Nalazio sam se u dubokim vodama mnogo puta. Ako ljudi s tim sada nisu zadovoljni, neće nikada ni biti."


"Pogledajte Floyda Mayweathera, uvijek su nezadovoljni s njim, a on je jedan od najvećih svih vremena."

Joshua tvrdi da su pripreme za Povetkina odrađene idealno. Jedini problem koji je imao dogodio mu se prošlog tjedna. Dok je trenirao u svojoj bazi u Sheffieldu u Londonu mu je ukraden Range Rover.


"Trenutno je to epidemija u Londonu. Ljude pljačkaju zbog materijalnih stvari i automobila. Ali, to vas samo uči da se držite nenametljivo."

1149
Kategorije: Boks
Tagovi: Anthony Joshua
Najpopularnije
Najnovije