Autor: mi
Datum objave: 06.01.2019


Jones: Zahtijevat ću da mi vrate pobjedu protiv Cormiera

Jon Jones vratio je pojas UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji, a sada želi da mu se vrati i poništena pobjeda protiv Daniela Cormiera.

Odluka UFC-a i USADA-e da ne kazne Jonesa zbog metabolita steroida u njegovom tijelu uoči revanša s Alexanderom Gustafssonom, već da samo premjeste priredbu iz Nevade u Kaliforniju kada nisu dobili dozvolu za nastup u Las Vegasu otvorila je borcu priliku da zahtijeva promjenu ishoda.


Jones je u srpnju 2017. po drugi put pobijedio Cormiera nokautiravši ga u trećoj rundi. Potom je objavljeno da je bio pozitivan na steroid turinabol, a meč je poništen.


Treba napomenuti da je Jones bio pozitivan i uoči prvotno zakazanog revanša s DC-em na klomifen i letrozol, inače lijekove za neplodnost kod žena. I prije toga pronađeni su neki sumnjivi nalazi.

No, nakon svega Jonesu su se otvorila vrata za ovakav potez.

"Ako sam dobro razumio ta stvar (Turinabol) može ostati u vašem tijelu 7 godina. Kad sam se prvi put borio s Danielom Cormierom nije pronađen nikakav kratkoročni metabolit, ni srednjoročni, samo dugoročni metabolit. Pa, tko kaže da to nije bilo u mom tijelu tko zna od kada. Možda od prije sedam godina? Zato ću pokušati promijeniti rezultat borbe s DC-em."

277
Kategorije: MMA
Tagovi: Jon Jones, Daniel Cormier
Najpopularnije
Najnovije