Autor: mi
Datum objave: 16.01.2019


Jedini čovjek koji je nokautirao Petrosyana potpisao za Kunlun Fight

Andy Ristie nije se borio od travnja 2015. kada je poražen od Robina Van Roosmalena u borbi za Gloryjev naslov u lakoj kategoriji.

Nakon poraza jednoglasnom odlukom u Dubaiju borac se našao u sukobu s Gloryjem, ali i sa svojim menadžerima.

Prije početka borbe s Van Roosmalenom Surinamac je imao problema s rukavicama.
Ispalo je da je palac rukavice isječen. Nije jasno je li se radilo o namjernom činu ili jednostavno o pucanju rukavice, ali Glory je zbog toga  donio odluku o doživotnom isključenju Ristiejeva trenera Roberta Flaminga s njihovih priredbi. 

Odluku je donijelo nadležno tijelo ISKA, a prihvatio Glory.

Menadžerska kompanija Andyja Ristieja, Black Label Fighting, a potom i sami borac i trener oglasili su se o ovom slučaju.

"Primili smo službenu obavijest od Gloryja o provođenju disciplinske mjere protiv Andyja Ristieja koja sadrži novčanu kaznu za njega i doživotnu zabranu za trenera Roberta Flaminga. Sada znamo da su rukavice bila rasječene i da je palac bio slobodan. Naravno, mi to osuđujemo i nećemo tolerirati i zato u potpunosti podržavamo odluku ISKA-e i Gloryja. BLF poštuje sport i protivnike i ne surađuje s trenerima koji očigledno namjerno sabotiraju biznis. Žao nam je što je došlo do ove situacije i pobrinut ćemo se da se to ne ponovi. S poštovanjem. Black label Fighting".

U zajedničkoj izjavi Ristieja i Flaminga stoji:

"S čuđenjem smo pročitali tekst na Mixfightu koji kaže da Ristie mora platiti kaznu i da ja u budućnosti nisam dobrodošao kao trener na Gloryjevim priredbama."

"Prvo, vrlo je čudno da i Andy i ja za ovo saznajemo s internetske stranice i da nas organizacija uopće nije kontaktirala. To govori kakva je komunikacija s Gloryjem. Naravno, čekat ćemo službeno priopćenje, ali svejedno želimo reći da nije bilo nikakve sabotaže. Dugo sam aktivan u borilačkim sportovima i bio sam trener na mnogim priredbama i moji borci su se uvijek ponašali u dobroj vjeri. Kao i na svakoj priredbi, rukavice su pregledane u svlačionici prije početka u prisustvu nekoga iz organizacije. Andy i ja smo tim i trebamo jedan drugoga, tijekom i nakon borbe. Na kraju više je ovom radikalnom odlukom kažnjen borac koji će morati ići u ring bez trenera. Ovo je vrlo specifična situacija za koju nikad prije nisam čuo u nijednom sportu."

"Također, vrlo čudnom smatramo reakciju Black Labela s obzirom da nitko od njih nije bio u svlačionici. Zapanjujuće je da menadžment ima tako čvrst stav, a nisu se ni obratili svom borcu. Kao što smo prethodno istaknuli, još čekamo službenu odluku, ali jedno je sigurno, Roberto Flamingo ostaje moj trener."

Roberto Flamingo i sam je bivši kick bokser i dugo je godina trener na najvišoj razini MMA-a i kick boksa. Dugo godina bio je trener Alistaira Overeema.


Izgleda da je 36-godišnji Surinamac riješio probleme i nakon duge pauze potpisao je ugovor s kineskim Kunlun Fightom, kojinajavljuje njegov povratak u ring vrlo brzo.

Ristie je najsjajniji trenutak karijere ostvario 2013. kada je u New Yorku osvojio turnir četvorice i postao Gloryjev prvak u lakoj kategoriji.

U polufinalu je postao prvi čovjek koji je nokautirao Giorgia Petrosyana, da bi u finalu nokautirao i Robina Van Roosmalena.

Pojas je izgubio u provj obrani od Davita Kirije u Zagrebu.

Tijekom karijere pobjeđivao je i Gagu Dragu, Alberta Krausa, Stevea Moxona i dva puta Hinatu Watanabea.
319
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Tagovi: Kunlun Fight
Najpopularnije
Najnovije