Autor: mi
Datum objave: 29.01.2018


'Jedan od vodećih uzbekistanskih kriminalaca' izabran za privremenog predsjednika AIBA-e

AIBA je izabrala Gafura Rakhimova za svog novog privremenog predsjednika.

Vlasti Sjedinjenih Američkih Država novog privremenog predsjednika krovne organizacije za olimpijski boks nazivaju jednim od vodećih uzbekistanskih kriminalaca.

Prethodni predsjednik Ching Kuo Wu odstupio je nakon optužbi za financijske malverzacije koje su AIBA-u dovele na rub bankrota. Međunarodna boksačka federacija posudila je 10 milijuna dolara od azerbajdžanske kompanije Benkons. Rakhimov je bio ključna osoba u dogovoru s Benkonsom.

Dosadašnji privremeni predsjednik Franco Falcinelli na izvanrednom kongresu održanom proteklog vikenda u Dubaiju dao je ostavku, a glasanjem je odbijeno da Wu bude imenovan počasnim predsjednikom AIBA-e.

Falcinelli je izjavio da je Rakhimov "sjajan ambasador našeg sporta i da će voditi AIBA-u u smjeru u kojem će povratiti svoju slavu."

Rakhimov je do sada bio najdugovječniji potpredsjednik Međunarodne boksačke federacije.

Ministarstvo financija Sjedinjenih Američkih Država smatra da ima veze s velikom međunarodnom kriminalnom organizacijom 'Lopovi po zakonu'.

Odlukom Ministarstva financija SAD-a od prošlog mjeseca američkim državljanima zabranjeno je obavljati financijske ili bilo kakve druge transakcije s osobama koje su službeno dovedene u vezu s organiziranim kriminalom.

"Gafur Rakhimov je označen kao osoba koja osigurava materijalnu podršku Lopovima po zakonu. Rakhimov je surađivao s Lopovima po zakonu u poslu, ali im je dostavljao i informacije, te organizirao poslovne sastanke. Opisano je da je Rakhimov od otmica i krađa automobila došao do jednog od vodećih kriminalaca u Uzbeksitanu i postao važna osoba u trgovini heroinom" stoji u službenom priopćenju.


Ministarstvo financija zamrznulo je Rakhimovljeva sredstva u Americi.

Odmah se oglasio i Međunaordni olimpijski komitet i izrazio 'ekstremnu zabrinutost' o novom vodstvu AIBA-e.

MOK će o sljedećim mjerama odlučiti na satanku u Južnoj Koreji idućeg vikenda.

Rakhimov ima prebivalište u Dubaiju gdje je i održan kongres.
583
Kategorije: Boks
Tagovi: AIBA
Najpopularnije
Najnovije