Autor: mi
Datum objave: 30.01.2017


Japanci dominirali na Premier ligi u Parizu, Anđelo Kvesić 5.

Japanske karateke dominirale su na turniru Karate 1 Premier lige u Parizu osvojivši ukupno 13 medalja.

Pobjede svjetskih prvaka Ryutara Arage, te Rya Kiyune u katama doprinjele su japanskoj dominaciji na prvom turniru nove sezone.

Hikatu Ono osvojila je zlato u katama u ženskoj konkurenciji, dok su Talijani slavili u timskoj koknkurenciji i kod muškaraca i žena.

Ryutaro Araga osvojio je kumite u kategoriji do 84 kilograma pobjedivši u finalu Rusa ilyu Granovesova.

Iranac Sajad Ganjzadeh osvojio je kategoriju iznad 84 kilograma. u finalu je bio bolji od Tyron-Darnella Landyja iz Nizozemske. 


Landy je u polufinalu rezultatom 1:0 eliminirao Anđela Kvesića, koji je nedavno u Samoboru na  Grand Prixu Croatia u finalu pobjedio upravo Ganjzadeha. 


Kvesić je imao najbolji nastup od svih hrvatskih predstavnika i na kraju je osvojio 5. mjesto. U prvom kolu je eliminirao Švicarca Sabrija de Martina (5:3), pa Francuza Faadela Boussaga (3:3), Azerbajdžanca Sarkhana Guluzadea (8:0), Alžirca Hacenea Guirija (4:0) i Turčina Alparslana Yamaoglua (1:0) prije poraza u polufinalu. U borbi za treće mjesto izgubio je od Talijana Marina Somonea. Rezultat je bio 3:3, a prema novim pravilima ako borba završi neodlučeno, pobjednik je onaj koji  prvi osvoji bod.

Boran Berak ispao je u prvom kolu kategorije od 67 kilograma od Tajlanđanina Songvuta Muntaena rezultatom 2:1.

U ženskoj konkurenciji Alesandra Hasani ostvarila je dvije pobjede prije nego ju je zaustavila Indonežanka Coky Cokarda isti.

Ana Lenard u kategoriji do 61 kilograma pobijedila je Francuskinju Magatte Seck (1:0), te Portugalku Alexandru Silvu (2:0) prije poraza od Kineskonje Yin Xiaoyan (2:3).

U kategoriji do 68 kilograma Laura Kehak ostavrila je pobjedu i poraz, dok je Ivana Bebek zaustavljena u prvom kolu od Slovakinje Kopunove.

Jovana Preković iz Srbije osvojila je zlato u kategoriji do 61 kilograma pobjedivši srebrnu s europskog prvenstva Turkinju Merve Coban.Foto: WKF

536
Kategorije: Karate
Tagovi: Hrvatski karate savez
Najpopularnije
Najnovije