Autor: mi
Datum objave: 06.03.2019


Jacobs: Ja sam pobijedio Golovkina, a Canelo je oba puta trebao izgubiti od njega

Daniel Jacobs 4. svibnja u Las Vegasu bori se u meču za ujedinjenje naslova svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji protiv Saula Alvareza.

32-godišnji 'Miracle Man' kao i Canelo borio se 2017. s tadašnjim prvakom Gennadyjem Golovkinom. Jacobs, koji je u meč s GGG-em ušao kao 'regularni' WBA prvak izgubio je u ožujku 2017. od Kazahstanca jednoglasnom odlukom sudaca.


Canelo se dva puta borio s Golovkinom. Jednom je remizirao, a drugi put pobijedio većinskom odlukom sudaca.

 

Amerikanac smatra da su sudačke kartice u tim mečevima trebale biti potpuno drugačije.
Jacobs je izjavio da je Golovkin bez sumnje trebao biti proglašen pobjednikom u prvom meču s Canelom, a da je Meksikanac u revanšu najviše mogao dobiti neriješen rezultat.
Canelo je, pak, rekao da misli da je Jacobs trebao slaviti protiv Golovkina.


"On je meni odao priznanje za pobjedu protiv Golovkina, ali mislim da se naljutio zato jer ja nisam učinio isto. Mislim da ga je Golovkin u prvom meču trebao pobijediti jednoglasnom odlukom, a u drugoj je Golovkin trebao dobiti podijeljenom odlukom ili je borba trebala završiti bez pobjednika."


"Ja sam uvijek bio glasan u vezi mog mišljenja o borbi s Golovkinom. Mislim da sam pobijedio u najvećoj borbi svoje karijere. Ali, moram ići naprijed i sada dobiti bez ikakvih kontroverzi. Znam što mogu. Samo trebam ući u irng i to pokazati svijetu zato jer još uvijek mnogi sumnjaju u ono tko sam i što sam, koji se Daniel Jacobs pojavi u borbi. Sve je to dio igre, ali radujem se što ću sve posložiti i pokazati 4. svibnja u ringu."


"Znam da će atmosfera u dvorani biti naelektrizirana i znam da će većinu činiti Meksikanci koji su došli podržati Canela. Ali, takvi trenuci vas ili dižu ili se slomite zbog prevelikog pritiska. No, ja imam hrpu iskustva."


"Ovo će biti vjerojatno najveća pozornica na kojoj sam ikad nastupio, ali ovo definitivno nije moj prvi rodeo i moja prva velika borba. Radujem se što ću to iskoristiti."


"Dobio sam drugu priliku i riskirat ću sve kako bih otklonio bilo kakvu sumnju. Mislim da Canelo shvaća kakve ja vještine posjedujem, ali ne shvaća kolika je razlika u veličini između nas i snagu koju posjedujem."334
Kategorije: Boks
Tagovi: , Canelo Alvarez, Daniel Jacobs
Najpopularnije
Najnovije