Autor:
Datum objave: 01.06.2008
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


IZ ROMSKOG NASELJA NA OLIMPIJSKE IGRE

Billy Joe Sounders ima tek 18 godina i živi u romskom naselju sa svojom rodbinom nedaleko od Hatfielda u Engleskoj. Sounders trenira boks u obližnjem Hoddesdon klubu. On je prvi Rom koji se uspio plasirati na Olimpijske igre i jedan od sedam boksača koji će predstavljati Veliku Britaniju u Pekingu.

Saunders je dosad imao 26 mečeva i u svih 26 je slavio pobjedom. Svoj plasman na Olimpijskim igrama ostvario je na nedavno održanim kvalifikacijama u Pescari u Italiji na kojima su nastupili i naši boksači. Sounders je netom prije Pescare osvojio 1. mjesto na jakom turniru u Bugarskoj gdje je u finalu pobjedio Kubanca Carlosa Bantuera.

Billy Joe Saundersa mnogi uspoređuju s Amirom Khanom koji je sa svojih 17 godina došao do finala na Olimpijskim igrama. Saundersom definitivno teče boksačka krv. Njegov pradjed je bio prvak u boksu – ali ne amaterskom ili profesionalnom boksu nego prvak u romskom boksu – kad Romi u zajednici nisu mogli rješiti nesuglasice riječima, rješavali su ih šakama.Saundersov otac je bivši amaterski boksač, i stariji brat je također boksač koji se sad bori kao profesionalac.

 

„Zlatna medalja je ono što želim. Ne možeš postići više u amaterskom boksu od zlata na OI.“ – izjavio je Saunders.

1071
Kategorije: Boks
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije