Autor: HJS
Datum objave: 26.09.2016


Ivana Šutalo osvojila broncu na zagrebačkom GP-u

Hrvatske judašice su osvojile dvije medalje na IJF Judo Grand Prixu Zagreb 2016.

Nakon zlata Barbare Matić, broncu je osvojila Ivana Šutalo u kategoriji preko 78 kilograma.

Kako bi se ovogodišnji Grand Prix Zagreb zaključio domaćim slavljem pobrinula se Ivana Šutalo, koja je pobijedila Milicu Žabić (SRB) ipponom i tako oduševila dobro ispunjen Dom sportova. Natjecanje je pratio i zlatni hrvatski olimpijac, veslač Valent Sinković.

Do te borbe 21-godišnja Dubrovčanka je došla preko pobjede nad Ivanom Maranić (wazari) i porazom od Jablonskyte (LTU). Ivana Maranić je do borbe protiv Šutalo u repasažu došla pobjedom (yuko) nad Nagy (HUN) i porazom od Weiss (GER).

Mlađa sestra Matić, Brigita (do 78 kg), imala je priliku ponoviti sestrin uspjeh plasmanom u finalu, ali je tu priliku izgubila u doslovno posljednjoj sekundi polufinalne borbe.

Za protivnicu je imala europsku viceprvakinju, Nizozemku Guusje Steenhuis. Brigita je gubila 15 sekundi prije kraja (1-0 u kaznama), ali zatim bacanjem (video ispod) povela na yuko. 


Pet sekundi prije kraja borbe krenulo je odbrojavanje publike i samo se čekao kraj. Brigita si je mogla priuštiti da dobije i dvije kazne, da uopće ne dolazi blizu Nizozemke. Međutim, dvije sekunde prije kraja Steenhuis je uspjela dobro pripremiti bacanje  i doslovno s istekom vremena baciti Brigitu za wazari i nevjericu u dvoranu.  


166
Kategorije: Judo
Tagovi: Hrvatski judo savez
Najpopularnije
Najnovije