Autor: Admin
Datum objave: 27.05.2009
Komentari:
Morate se logirati ili registrirati da bi ocijenili ovaj članak
0,00


IVAN STRUGAR NOKAUTIRAO ZILDŽIĆA

Video: Nokaut highkickom

Treći međusobni meč za titulu svjetskog prvaka WAKO Pro federacije u low kicku, u kategoriji do 85,100 kg, između aktualnog prvaka Salka Zildžića iz Tuzle, Bosna i Hercegovina i izazivača Ivana Strugara iz Podgorice, Crna Gora

Nekoliko borbi bilo je prije glavne večernje borbe u kojima je naš Agron Preteni iz splitskog "Pit Bulla" na bodove savladao bosanskog prvaka Muamera Tufekčića, i u kojima je naš Nikola Božić iz "Mega Centra" iz Rijeke tijesno na bodove izgubio od bosanske nadolazeće nade Igora Emkića.

Sama borba između Strugara i Zildžića bila je zadnja borba večeri. Suci su pažljivo odabrani, tu su bili Flavio Brivio, kickboxing sudijska legenda iz Italije i mađarski sudac Laszlo Gregor, te centralni sudac iz Srbije Zoran Šimurina, a pored njih tu je bio i naš predsjednik hrvatskih kickboxing sudaca Igor Bezjak. Lijepo povjerenje našem sucu od strane svjetske organizacije s kojim su se složile i obje strane (takva je procedura).

A sada malo o brobi:

1.runda
Počela je nervozno s obje strane, ali za prvu rundu može se reći prilično aktivna. Ujednačena borba bodovno, ali vidi se da je Zildžić brži, snažnijih udaraca, mada djelomično i neprecizan u svojim ručnim tehnikama. Sve u svemu, prva se runda može ocijeniti bodovno izjednačenom.

2. runda
Ponovno aktivna oba borca od samog početka, a u jednom trenutku početkom borbe Strugar na podu. Djelovalo je kao nestabilnost Strugara, više nego snažan Zildžićev udarac, međutim pokazalo se da je Zildžić bio vrlo precizan. Ipak, Zildžić cijelo vrijeme ove runde, po mojoj ocjeni, prenisko drži ruke, što iskusni Strugar dobro koristi i bodovno izjednačava, a pred sam kraj runde osvaja i bod prednosti.

3. runda
Nastavak odlične borbe, ali ovaj puta se vidi da je Zildžić koncentriraniji, precizniji, da ima više kondicije. Jedan midle kick direktno u trbuh ruši Strugara, ali on se odmah ustaje i nastavlja borbu. Ipak, u ovoj rundi, bez obzira na bodove, Strugar djeluje slabiji i neprecizniji. Spušta glavu za što ga centralni sudac više puta upozorava. Zildžić ima odlične ručne tehnike i na kraju runde bodovna prednost Zildžića.

4. runda
Zildžić nastavlja vrlo aktivno s napadima, i djeluje kao da želi u ovoj rundi, baš kao i u Tuzli prošle godine, završiti ovaj meč. Nepotrebno prima low kickove, sav je usredotočen na ručne tehnike. I u 53. sekundi 4. runde Strugar plasira desni high kick u glavu Zildžića, Salko pada, sudac broji (da li prebrzo?), i odbrojava do kraja. Knockout.

Ivan Strugar je klasičnim knockoutom u 4. rundi pobijedio Salka Zildžića i osvojio titulu WAKO Pro svjetskog prvaka u low kicku, u težinskoj skupini do 85,100 kg.

Izvor: kickboxing333.blog.hr

4573
Kategorije: Kick & Thai Boxing
Nek se čuje i Vaš glas

Morate se logirati ili registrirati da bi mogli napisati komentar
Najpopularnije
Najnovije