Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 08.04.2017


Intervju Vlad Tuinov: Za godinu dana moći ću pobijediti bilo koga na bilo kojem terenu

Na dan W5 priredbe u Dubrovniku razgovarali smo s nadarenim ruskim borcem Vladislavom Tuinovim.

19-godišnji 'Dijamant' u dvorani Gospino polje sastaje se s još jednom nadom europskog kick boksa Massarom Glunderom. Unatoč mladosti, Rus je odradio već 12 profesionalnih borbi za promociju W5 i ostvario pobjede protiv Cedrica Manhoefa, Luke Tomića i Nikole Cimeše.


- U Dubrovniku se borite protiv Massara Glundera u okršaju ponajboljih mladih boraca Europe. Kako vidite meč s borcem iz Mike's Gyma?


"Analizirali smo ga neko vrijeme tako da znamo za što je spreman.. Neka se bori najbolje što može, najvažnije je da bude dobro pripremljen jer ću biti spreman sto posto. Vidjet ćete da naš okršaj neće biti šetnja parkom za Massara."


"Volio bih dodati da ću se s Glunderom boriti najmanje dvaput jer ugovor sadrži klauzulu o revanšu. Čini mi se, da iz nekog razloga, tijekom prve borbe on i Mike samo žele vidjeti za što smo ja i škola Chadin spremni i što mogu učiniti protiv toga. Pratio sam ga na društvenim mrežama, samo je trčao na traci i gledao u telefon. Nadam se da je gledao moje borbe. Na vaganju Glunder je rekao da svatko može pasti. To je tako samo ako se nadaš nekom sretnom udarcu."


- Borite se neprestano. Imate samo 19 godina, a već ste odradili 12 borbi samo za W5. Kako izdržavate taj tempo i uzima li on danak na tijelu?

"Povremeno sam imao nekih neuspjeha i nije se svaka borba odigrala na željeni način, ponekad sam bio premoren. Sada radimo drugačije. Uvijek sam u dobroj formi tako da mogu dosegnuti vrhunac forme bez puno poteškoća. Značajan dio posla obavljamo na redovnoj bazi: cardio, treninzi snage i posebni naglasak na tehnički aspekt. Za mene osobno najvažnija je psihološka priprema. Ako sam dobre volje uvijek ću pružiti spektakularnu predstavu. Trenutno sam bez ozljeda i drugih problema i osjećam se sjajno."- Kako i gdje ste se počeli baviti kick boksom i što nam možete reći o školi iz koje dolazite i Vašem treneru?


"Od svog prvog treninga radim s trenerom Andrejom Chadinom, a počeo sam prije 12 godina. Imao sam sedam godina. Od samih početaka usredotočili smo se na profesionalne borbe, željeli smo postići velike pobjede i rezultate. Ja i Andrej Vladimirović imamo povjerenje jedan u drugoga i visoku razinu međusobnog razumijevanja. Za mene je vrlo bitno i to što se moj trener borio profesionalno i vrlo je kompetentan i sa suptilnim stvarima poput psihološke pripreme borca. Sve nas je to učio od samih početaka. Sada smo praktično obitelj. To me dodatno motivira kad ulazim u ring. Uvijek želim predstavljati svoju školu na najvišem nivou. Zahvaljujući Andreju Chadinu idem prema svom cilju i ostvarenju svojih snova."

"Usput, u kick boks sam ušao slučajno. Krenuo sam se upisati na plivanje i ušao u krivu sobu. Ali, sada sam siguran da to nije bila slučajnost već sudbina."
- Kako izgleda Vaš režim treninga?


"Treniram dvaput dnevno, šest dana u tjednu. Ujutro trčanje, bicikl ili bazen prije jakog treninga navečer. Prije drugog treninga radimo dugo zagrijavanje - oko sat vremena i nakon toga nastavljamo s jakim treningom. Intenzitet ovisi o fazi priprema. Radimo sve: utege, crossfit, radimo u parovima i tako dalje."


- Što radite kad se ne borite?


"Nakon borbi volim biti sa svojom obitelji, djevojkom. Šetamo, idemo u kino, provodimo vrijeme zajedno. Također, slobodno vrijeme posvećujem kako bih se dodatno razvio. Volim knjige o psihologiji, proučavam stručnu literaturu kako bih shvatio kako ispravno raditi s utezima i takve stvari. U svakodnevnom životu nisam samo borac, već i student na sportskom koledžu, tako da čak i dok trčim slušam audio knjige. Studiram za trenera-učitelja."


- Giorgio Petrosyan nedavno je osvojio W5 naslov. Planirate li izazvati velikog armensko-talijanskog borca?


"U biti, već sam to učinio. Nakon pobjede protiv Alija Cakira u Moskvi rekao sam: Giorgio pomoli se, dolazim. Ja ne bježim od svojih riječi. Nadam se da Petrosyan nije propustio moj izazov, ali ako je, možda pročita ovaj intervju... Stvarno se nadam da će doći do naše borbe. Spreman sam iznenaditi Giorgia i cijeli svijet."- Na kojoj je razini kickboxing u Rusiji?


"Amaterski kick boks je vrlo razvijen u Rusiji. imamo mnogo nadarenih i uspješnih sportaša. Samo pogledajte podije na bilo kojem međunarodnom natjecanju. Rusija je jedna od zemalja koje dominiraju ovim sportom. Iz ovog zaleđa počinje se pojavljivati i sve veći broj profesionalnih boraca visoke razine i u bliskoj budućnosti će ih biti još više. Kao što se kaže, mi sporo počinjemo, ali kada počnemo brzo jašimo."

- Tko je po Vašem mišljenju najbolji kick bokser svijeta u ovom trenutku?


"Petrosyan. Odmah uz njega svrstao bih Sittichaija. Također, jako mi se sviđa i Marat Grigorian. Ako odbacim skromnost i sebe bih tu svrstao (smijeh). Uz njih, stalno pratim i Superbona Banchameka i Chingiza Allazova, iako se ovaj drugi ne bori tako često."


- Koji su Vam planovi u životu i karijeri?


"Imam 19 godina i za sada su svi moji planovi vezani uz profesionalne borbe. To je moj život. Tijekom godine planiram se boriti što je bolje moguće i izgraditi svoju reputaciju i prepoznatljivost. Što sam poznatiji to će moj tim dobivati bolje ponude. Ne skrivam da moji planovi uključuju osvajanje što više naslova u što više organizacija. Borit ću se na turnirima četvorice, turnirima osmorice i svim drugim kombinacijama koje vode do novih pojaseva."

"Sada imam dovoljno borbi i želio bih se zahvaliti svojim promotorima W5 jer za mene čine sve što je moguće. U budućnosti sve će ovisiti o ponudama. Osjećam da ću za godinu dana moći pobijediti bilo koga na bilo kojem terenu."


Cro Ring zahvaljuje Alexu Zverevu na prijevodu.


2601
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: W5
Najpopularnije
Najnovije