Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 04.12.2015


Intervju Teo Radnić: Matijas Barić me navukao na MMA

Teo Radnić u dobrom raspoloženju ulazi u novu borbu pred svojom publikom.

'Radnić Hunter'  6. će prosinca na Gripama snage odmjeriti s Mađarom Gustavom Dietzom. Nakon dva uzastopna poraza 2013., od Mateja Batinića i Kristijana Peraka, Radnić je presložio neke stvari, promijenio treninge i kategoriju i počeo nizati pobjede. Trenutno je u nizu od tri pobjede, od čega je dvije ostvario prekidima. U 2015. ostvario je pobjede u sva tri meča, dva završivši prekidom."Trebao sam imati i četvrti meč u Makedoniji, ali je bio otkazan. Čekam s nestrpljenjem borbu u Splitu u dvorani Košarkaškog kluba Split. Spremao sam se posljednja dva-tri mjeseca za borbu u promociji Stipe Miočića koji je u NAAFS-u osvojio naslov prije nego je potpisao za UFC. U tih zadnjih nekoliko mjeseci trenirao sam 2-3 puta dnevno. Sada smo ušli u tjedan borbe i vrijeme je odmora. U subotu je vaga, a u nedjelju šou. Najbolje se osjećam u ovom trenutku sa svoje 34 godine. Nikada se nisam bolje osjećao."


- Na Gripama bori protiv Mađara Gustava Dietza koji se u karijeri borio s bivšim Bellatorovim prvakom Attilom Veghom.“Gustav Dietz visok je 201 cenitmetar. Bit će atraktivna borba. On će tražiti borbu na podu, a ja ću tražiti da mu sidne bomba u bradu! It's hunting time!””


- Prvotno je bio zakazan meč s Tomislavom Burecom. To bi bio  sudar  predstavnika 'tradicionalne' borilačke škole Pit Bulla i 'nove' MMA dvorane zagrebačkog American Top Teama.


"Bureca poznajem osobno. Zajedno smo nastupali na MMA ligi 2012-2013. Znam da je parteraš i da bi  me pokušao rušiti. Borba se trebala održati u catchweightu.  U budućnosti sebe vidim u srednjoj kategoriji. Sa svojih 175 centimetara sam prenizak za polutešku kategoriju i svoje tri posljednje borbe odradio sam u catchweightu kako bih se postupno spustio u srednju kategoriju. Ja sam prije imao oko 100 kilograma. Odlučio sam spuštati za Obračun u ringu u Spaladium Areni u svibnju. Ne sjećam se kada sam imao manje kilograma. Puno bolje se osjećate na manjoj kilaži, lakše je trenirati, manje vas bole zglobovi. Snaga je ostala ista, ali sam brži i eksplozivniji. Više ćete saznati kada budete gledali meč." 


"Što se tiče ATT-a, Dražen Forgač je trener tamo i poznajem većinu momaka. Oni imaju puno bolje uvjete od nas u Pit Bullu. Oni su jedan od najboljih, a za mene je naš najbolji klub Gladijator. Tamo sam i trenirao i oni su tu od početka i prvi su ozbiljno krenuli s MMA-om. ATT ima najbolje uvjete i tamo puno boraca dolazi trenirati. To su mahom mladi momci koji samo treniraju i mogu se posvetiti tome. Ja radim, oženjen sam, imam obveze i moram zarađivati za život. Meni je ovo hobi."


- Trenutni uspješni niz počeli ste u Splitu na Obračunu u ringu svladavši Mađara Adama Horvata tehničkim nokautom u prvoj rundi. Potom je na isti način pao i Aleksandar Ristovski, a u zadnjem izlasku na borilište u rujnu u Dubrovniku pobijedili ste iskusnog Ukrajinca Aleksandera Boyka.


"Riječ je o vrlo iskusnom protivniku s preko 40 borbi u karijeri, nisu mu sve ni upisane na Sherdog. To je bio vrlo važan meč za moju karijeru. Na Noći Gladijatora bili su menadžeri iz ruskog M-1 Globala i snimali borce. Znao sam da je Boyko preiskusan i da će me ići rušiti. Mene znaju kao stand up borca, jer sam prije puno manje radio parter, ali to se promijenilo. Odradio sam tu borbu u Dubrovniku momački, dobio sam ga sudačkom odlukom nakon dvije runde na koliko je borba dogovorena i to je bio najbolji meč na priredbi. To mi je bila i karta za odlazak u Rusiju, tako da ću u veljači ili ožujku imati svoju prvu borbu tamo."
- Kako se pripremate za sve segmente MMA-a jer Pit Bull je poznat kao škola kick boksa i boksa. MMA karijeru ste počeli sa šest uzastopnih pobjeda.

"U Pit Bullu radim stand up, sve na nogama, uključujući i sparinge. Hrvanje treniram u Hrvačkom klubu Split tri puta tjedno. Uz to, također tri puta tjedno treniram jiu jitsu u Alliance Black Dragonu u Splitu. Radim sve tehnike i sve to mora biti isplanirano. Ja dolazim iz stand upa i oslanjam se na stojku. Hrvanjem i bjj-om se nadopunjujem i usavršavam. Kad protivnik nije borac vašeg stila morate držati svoj tempo, prisiliti ga da se bori na vaš način. Svi žele šou, a njega najbolje možete prirediti boksačkim tehnikama. To je najatraktivnije za publiku. Imam i tu prednost što sam kontraš, a to je svim dešnjacima problem.""Ja sam počeo još 1999., a do tada sam igrao nogomet. Počeo sam s boksom prve četiri godine, a od 2002. ili 2003. sam u Pit Bullu. Radio sam kick boks cijelo to vrijeme, a 2010. u Bibinju sam imao svoju prvu MMA borbu. Sjećam se toga kao da je bilo jučer. Gledao sam prijatelja i kolegu s kojim sam tada radio kao zaštitar Matijasa Barića kada je nastupao za Gladijator. Matijas me navukao na MMA, skupa smo radili i trenirali i MMA je postao moja prva ljubav."
Foto: Studio Testudo

3040
Kategorije: MMA, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Pit Bull Split, Teo Radnić
Najpopularnije
Najnovije