Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 06.02.2017


Intervju Stipe Bekavac: Ove godine branim i osvajam naslove

Već sad Stipe Bekavac (18-6) može očekivati godinu punu akcije. Niz borbi je već dogovoren, a ponude stalno stižu i s Istoka.

"Ovo bi trebala biti aktivna godina, samo da zdravlje posluži. Ove godine branim i osvajam naslove. Ne predaje se stara kuka još" rekao je Bekavac za Cro Ring.

34-godišnjeg poluteškaša u ožujku čekaju dvije borbe. Prvo će u Rimu 11.3. na prvoj priredbi Magnum FC-a u četvrtfinalu turnira odmjeriti snage s Andreasom Kraniotakesom (18-12-1). 35-godišnji Nijemac u karijeri se borio s trojicom bivših UFC-ovih prvaka - Andrejom Arlovskim, Timom Sylvijom i Riccom Rodriguezom.

"On je veći dio karijere bio teškaš. Dosta sam brži i pokretniji od njega i na tome ću polako graditi meč. Sigurno je da je on snažan, ali mislim da će mi brzina i pokretljivost donijeti prednost."


- Druga priredba i polufinala planirana su za 10. lipnja. Znaš li s kim bi se trebao boriti ako prođeš dalje? Kamerunac Nya i Francuz Boubacar Balde su najpoznatija imena u ždrijebu uz tebe i Kraniotakesa.


"Ne znam s kim bih se borio u polufinalu, jer nisu napavili ždrijeb. Nakon četvrtfinala ponovno će se raditi match making."
- Dvadeset dana poslije u Plzenu na priredbi Souboj Titanu bi trebao braniti pojas prvaka osvojen nokautom protiv Martina Šolca u studenom prošle godine.

"U biti ne branim naslov na toj priredbi. To će biti prestižni meč, a obranu pojasa imam dogovorenu za 11. mjesec. Ne znam još tko će mi biti protivnik u ožujku."

- Hoće li ti dvije borbe u tako kratkom vremenskom razmaku predstavljati problem?

"Ako ostanem zdrav neće. Najvažnije je da prođem bez nekih ozbiljnijih ozljeda u meču s Kraniotakesom i onda neće biti problem. Nisam se borio od te zadnje borbe u Češkoj, tako da sam se dovoljno odmorio i spreman sam."

- Čini se da si tamo ostavio dobar dojam, jer se na službenoj stranici Souboj Titanu i promotivnim materijalima pojavljuje samo tvoja slika i ime. Za priredbu u ožujku je najvljeno i održavanje završnice Europske Muay Thai lige, kao i drugi MMA i K-1 mečevi.

"Očito sam im se svidio kao borac i čovjek. Drago mi je da je to tako, da koriste moje ime za promociju. Nadam se da će njihova organizacija rasti skupa sa mnom."


- U kojoj fazi su tvoje pripreme u ovom trenutku?

"Pa, upravo si me uhvatio na kraju treninga.  Dižem kondiciju, radim na snazi i izdržljivosti tu u Splitu. Tehničko-taktički dio odradit ću u Rijeci, odnosno Opatiji u OFC-u. Tamo se najudobnije osjećam. Dočekat će me trener Mladen Kranjčec, on ima plan. Sa sparing partnerima nećemo imati problema ni za stojku ni za parter, a ići ćemo 
na treninge i u Zagreb.


- Za ovu godinu već imaš zakazane najmanje tri borbe, s tim da ako prođeš dalje na turniru imaš obvezu prema Magnum FC-u. Imaš li planove za još borbi u 'rupama' u kalendaru.

"Vezan sam ugovorima za Italiju i Češku, ali to nisu ekskluzivni ugovori i mogu se boriti i dalje. ACB (Abosult Championship Berkut) okuplja roster boraca i s njima smo u kontaktu, kao i s Akhmatom za koji sam se borio, tako da bi ovo stvarno trebala biti vrlo aktivna godina."
Foto: Souboj Titanu


6370
Kategorije: MMA, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Stipe Bekavac
Najpopularnije
Najnovije