Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 23.03.2016


Intervju Mladen Kujundžić: Ovo nije mojih 100%, moje vrijeme tek dolazi

Mladen Kujundžić uživa u najvećoj pobjedi karijere.

Riječki 'Dinamit' proteklog vikedna u Madridu je na prvoj priredbi rumunjske promocije Respect World Series spektakularno u prvoj rundi nokautirao bivšeg SuperKombatovog prvaka Andreja Stoicu. Nakon Kujundžićevog lijevog krošea Rumunj koji nosi nadimak Mister KO složio se na pod koliko je dugačak i širok.Ovaj 26-godišnjak ulazi u najzanimljivije razdoblje karijere. Već se borio na Gloryjevoj priredbi u Zagrebu, na Tatneft kupu i United Gloryju Rusiji, te priredbi promocije Melvina Manhoefa WFL u Bosni. Nakon posljednje pobjede otvorio si je vrata novim ponudama za velike mečeve.


- Na prvoj priredbi Respect World Series za minutu si nokautirao jednog od najpoznatijih rumunjskih boraca Andreja Stoicu. Možeš li nam reći što se događalo uoči borbe, od tvog dolaska u Madrid, do izlaska na ring i kako je u tvojim očima izgledala sama borba?


"Od dana kad sam dobio ponudu za ovaj meč ozbiljno sam se prihvatio priprema jer sam bio svjestan da je Andrei opasan borac i da me svaka greška može koštati poraza, ali nikad nisam sumnjao u sebe pa ni sada, znao sam da moram napasti odmah i nametnuti svoj tempo borbe koji mu neće pasati. Želio sam dokazati da sam bolji udarač od njega... Organizacija je bila na visokom nivou i vjerujemm da će takva ostati i uspjeti."


- Kakve su bile reakcije organizatora nakon borbe, jer ipak si nokautirao člana njihovog Respect gyma?


"Odradili su vrlo profesionalno,čestitali na pobjedi i pokazali interes za daljnju suradnju u sklopu njihove organizacije."- Za borbu si se pripremao i u Splitu u Pit Bullu. Stoici ne leže Hrvati. Agron Preteni ga je dva puta pobijedio, dok je Toni Milanović izgubio od njega tijesnom podijeljenom odlukom. Kako su izgledale pripreme u Splitu?


"Da, veći dio sparinga sam odradio u Pit Bullu s Andrijom Lekićem, Tonijem Ćatipovićem, Dinom  Beloševićem, Teom Radnićem i Antom  Širićem  na čelu s Markom Žajom kojem se ovim putem zahvaljujem. Dečki su mi stvarali urnebesan tempo na sparinzima, jednostavno to je bilo to što mi fali u Rijeci, jer nemam sparing partnera osim Zorana Dorčića koji dođe na svaki moj poziv i da sve od sebe da mi pomogne. Da, Agron je dva puta pobjedio Andreja, a Toni izgubio podjeljenom odlukom sudaca, bit će da mu Hrvati ne odgovaraju. Zahvaljujem se i mojim trenerima, Romanu i kondicionom  treneru Luki Brkljači."

- Ovo je drugo poznato ime koje si skinuo u kratkom vremenu. Nedavno si svladao i pobjednika SuperKombatovog Grand Prixa Franka Munoza. Misliš li da si ušao u vrhunac svoje karijere i koja ti je najdraža pobjeda do sada?


"Još nije ovo mojih 100%. Znam da mogu još više, radim na tome svaki dan. Moje vrijeme tek dolazi, a pobjede nad Munozom i Stoicom su mi odskočne daske za nove borbe i pobjede. Ne mogu izdvojiti najdražu pobjedu, svaka pobjeda ima svoju draž i težinu."

- Boriš se i u teškoj  i kategoriji do 95 kilograma. Kad se boriš u teškoj kategoriji obično si puno manji i lakši od svojih protivnika, kao što je bio slučaj na Tatneft kupu kada si se borio protiv Maxima Bolotova. Je li odluka da nastupaš i u teškoj kategoriji primarno ovisi o ponudama koje stižu ili se želiš okušati u mečevima s težim i većim protivnicima?


"Fokusirat ću se na kategoriju -95 jer smatram da mi puno bolje leži. Nije lako boriti se s protivnicima koji imaju 15-20 kilograma  više od mene. Moja mana je da ponudu za meč prihvaćam odmah bez imalo razmišljanja, ali definitivno moja kategorija je do 95 kilograma."


- Odlaskom iz Opatija Fight Cluba osnovao si svoj tim Dynamite. Možeš li nam reći gdje ste locirani i predstaviti tim Dynamite?


"Osnovati svoj vlastiti klub bio mi je veliki san. Klub se nalazi u Rijeci, točnije Rešetari, Dinka Šimunovića. Jako sam zadovoljan radom i atmosferom u klubu. Imamo petnaestak perspektivnih momaka koji su se okušali u amaterskom kickboxingu i vjerujem da će netko od tih mladi dečkiju nastaviti jednog dana gdje ja stanem. Ponosan sam na sve dečke koji brane boje Fight Cluba Dynamite, a ne smijemo zaboraviti spomenuti dečke i cure koji su rekreativno aktivni u našem klubu i svojom prisutnošću i radom u klubu čine nas većim i jačim."- Redovni si trening partner Mirka Filipovića. Koliko ti je iskustvo treniranja s njim pomoglo u karijeri i znaš li kakvi su Cro Copovi daljnji planovi, jer iako je objavio povlačenje i dalje je u treninzima?


"Za Mirka nemam što puno  reći, što god kažem malo je jer Mirkov rezultat govori sve o njemu, a ja mu se samo mogu zahvaliti na svemu, kao što već jesam. Kad je najavio povlačenje u mirovinu izašao sam na njegovu pjesmu koja ga je proslavila, s majicom 'Mirko hvala ti za sve' i još nokautiram Munoza high kickom. Pobjedu sam posvetio njemu, a svjedok sam da Mirko trenira dalje istim tempom kao da će u mirovinu za 15 godina."


- Što misliš da si tijekom godina poboljšao u svojoj stojci i koliko si napredovao kao borac generalno?


"Mislim da iz meča u meč rastem kako psihički tako i fizički. Radim puno na svojim grešakama koje nastojim ispraviti što kvalitetnije i u što kraćem roku."

- Tijekom karijere odradio si i 7 MMA mečeva. Planiraš li se ponovno posvetiti i MMA-u?

"Za sada se ne planiram vratiti u MMA."


- Većina naših boraca prisiljena je i raditi. Jesi li se ti uspio u potpunosti posvetiti profesionalnoj karijeri ili uz nju i radiš?


"Da, na žalost većina boraca ne može živjeti od ovog sporta, a ja imam sreću što sam spojio zadovoljstvo i posao,  te za svoj kruh zarađujem u klubu radeći ono što najviše volim. Ali, tu su i sponzori koji su mi vjetar u leđa, uz njih je sve lakše, ovim putem im se želim zahvaliti  na nesebičnoj podršci i pomoći."


- Misliš li da će ti pobjeda protiv Stoice otvoriti nova vrata i stižu li ti nove ponude. Znaš li kada ćeš se sljedeći put boriti?


"Naravno svaki meč i svaka pobjeda otvaraju nova vrata, pa tako i ova. Moram priznati da imam jako puno ponuda,  ali o datumima i definiranim borbama još ne bih  pričao."

- Koje su tvoje ambicije?


"Želim doći u sam vrh u svojoj kategoriji, ostaviti utisak u ovom sportu."
Foto: Glory World Series, OFC, Mladen Kujundžić  Facebook


1818
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Mladen Kujundžić
Najpopularnije
Najnovije