Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 28.12.2015


Intervju Mark de Mori: Netko će pasti, znam da neću Davida Hayea pobijediti na bodove

Mark de Mori (30-1-2, 26 KO) u novu godinu ulazi iščekujući najveću borbu karijere.

Australski nokauter 16. siječnja u Londonu će dočekati bivšeg svjetskog prvaka u lakoteškoj i teškoj kategoriji Davida Hayea (26-2, 24 KO) na njegovom  povratku u ring. 'Hayemaker' na borilište nije kročio otkako je u srpnju 2012. nokautirao Derecka Chisoru. S druge strane, 33-godišnji Australac u 2015. odradio je dvije borbe u Njemačkoj i obje završio ranim prekidima. Trenutno je rangiran na 10. mjesto WBA ljestvice teškaša.

De Mori već više od dvije godine živi u Splitu sa suprugom Milijanom, prvakinjom Hrvatske u powerliftingu. U Splitu je i održana press konferencija za dvoboj u Velikoj Britaniji, a Mark je rado odvojio malo vremena za čitatelje Cro Ringa.

"Pripreme su bile dobre. Iz iskustva znam da kada boksače čeka najveća borba u karijeri odluče trenirati još više. Ne slažem se s tim jer tada izgube eksplozivnost i preopterete se. Treba trenirati optimalno. Ja za posljednjih nekoliko borbi zbog ozljeda nisam mogao trenirati na način na koji sam želio. Moj trener Marijo Šivolija i ja zaključili smo da mi je prvo potreban odmor, pa onda rad. Glavni dio priprema posvećen je tehnici i strategiji."

- Na vašem prvom sučeljavanju u Londonu David Haye nije izgledao kao čovjek koji je u posljednje tri godine puno vremena provodio u dvorani.

"Mislim da nije ozbiljno trenirao sve do sada. On u životu ima puno stresa. Čitao sam da se možda razvodi od supruge, imao je financijskih problema u Dubaiju, on organizira ovu priredbu tako da mu i to oduzima puno vremena i živaca. Puno je stvari koje ga ometaju uoči ove borbe, a siguran sam da nije ni previše motiviran za ovaj  meč. To je moja šansa, da ga iznenadim. Siguran sam da će pokušati riješiti borbu u prvih par rundi i da će odmah krenuti na nokaut. Ja sam izdržljiviji od njega i mogu odraditi i dužu borbu ako bude potrebno. Ali, on ima sjajnu genetiku, prirodno je vrlo snažan. No, jasno je da to nije više onaj svježi, mladi momak koji je nokautirao sve oko sebe."

- Haye u intervjuima već govori o daljnjim planovima. Priča o borbi s Anthonyjem Joshuom, govori da planira odraditi tri borbe u 2016. Čini se da na tebe gleda samo kao na borbu za zagrijavanje.

"Da, on gleda na naš meč tako. To je i normalno kada ste se borili s Vladimirom Kličkom ili Nikolajem Valuevim. Teško mu je motivirati se za ovaj meč, meni nije. Nadam se da me olako shvaća."

-  Vidio sam da si komentirao snimku na kojoj Haye dozvoljava kolegi iz dvorane da ga udara u trbuh. Smatraš da je takav način pripreme, poput bacanja medicinke na trbuh beskoristan.


David Haye preparing for his comeback fight.

Posted by Modern boxing on 24. prosinca 2015"Da, radio sam takve stvari s prijašnjim trenerom. Nakon bacanja stvari teških poput cementa na trbuh osjećao sam veliku bol i jedan vrhunski kondicijski trener u Sjedinjenim Američkim Državama rekao mi je da su radili istraživanje i da to ne donosi nikakve koristi. I sam sam malo istraživao i nisam pronašao nikakvo znanstveno istraživanje  koje pokazuje da to donosi rezultate. Jedino sam našao da u slučaju preintenzivnih udaraca medicinkom može doći do unutarnjeg krvarenja. Nećete se pripremiti primanjem udaraca u glavu ili u tijelo."


- Kako vidiš tijek borbe s Davidom Hayeom?

"Borba će biti odlučena vrlo brzo. On očekuje da ću ići naprijed i pokušati ga nokautirati. To je moj način borbe,  a on voli kada mu protivnik to radi. Mislim da ćemo u prvih nekoliko rundi vidjeti nokaut. Netko ide na spavanje u svakom slučaju. Mogao bih pokušati izbjeći takav način borbe, ali to nije u mojoj prirodi. Moj trener Šivolija i ja smo si rekli da ne idemo tamo zbog novca, ne idemo usrećiti Hayea. Ako treba borit ću se prljavo, nije me briga ako će mi oduzeti bodove zbog toga, jer znam da Hayea neću pobijediti na bodove."Foto: Facebook

1116
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Mark De Mori
Najpopularnije
Najnovije