Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 03.02.2016


Intervju Marin Mindoljević: Odlazim u Uzbekistan jer APB je velika prilika za mene

Mladi hrvatski superteškaš Marin Mindoljević krajem veljače odlazi na meč u Uzbekistan.

21-godišnjem Splićaninu to će biti druga borba u AIBA Pro Boxingu. APB je profesionalno natjecanje pod okriljem Svjetske boksačke federacije. AIBA je pokrenula svoje verzije profesionalnog natjecanja APB i World Series of Boxing. Ta odluka izazvala je pobunu kod profesionalnih federacija WBC-a, IBF-a, WBO-a i WBA-a, jer kod njih boksači mogu zadržati amaterski status i priliku da se bore na Olimpijskim igrama, svjetskim  i kontinentalnim prvenstvima istovremeno stječući iskustvo iz profesionalnih mečeva.

Upravo ovo je prilika koju boksač Marjana planira iskoristiti.


- Ponuđen Vam je meč 27. veljače u APB-u Taškentu s Ulugbekom Mubinovim. Jeste li zadovoljni uvjetima i odlazite li u Uzbekistan?


"Za mene je APB velika prilika i ja sam pristao na meč i idem u Uzbekistan. U APB-u za sada boksa još samo jedan hrvatski boksač, a to je Marko Čalić."

- Već ste boksali na AIBA Pro Boxing priredbi prošlog rujna kada ste poraženi od Alija Demirezena. Kako se sjećate tog meča i kakva su iskustva s APB-om općenito?


"APB je velika prilika za boksače amatere koji se žele okušat u stilu profesionalnog boksa u 6 i više rundi i ima desetak boksača iz cijelog svijeta u kategoriji. Na moj prošli meč u APB-u sam pristao dva ili tri dana ranije i u meču sam dosta osjetio umor od samog puta i pet dana prije sam došao iz Njemačke gdje sam dva  tjedna bio sparing partner Eriku Pfeiferu (tada 1. boksaču na APB ljestvici), te od sparinga s Filipom Hrgovićem dan prije puta. Ali, AIBA je vidjela u meni talent i srčanost i pružili su mi drugu šansu koju ne smijem propustiti."


- Redovno trenirate s Filipom Hrgovićem s kojim ste se prošle godine i borili u finalu Prvenstva Hrvatske. Kako je biti u ringu s Filipom i što vam donose međusobni sparinzi?


"Filip Hrgović je europski prvak i kandidat za medalju s Olimpijskih igara (ja se nadam zlatnu). Odličan momak i boksač koji mislim da može napraviti puno u svijetu boksa. Meni je izrazita čast kada me pozove na sparinge i zajedničke treninge,  jer tu dosta napredujem i također njemu pomažem kada se priprema za meč." 


- Kakve su Vaše boksačke ambicije? Planirate li prelazak u profesionalce?


"Profesionalni boks me još ne interesira. Ja osobno mislim da boksač kao amater treba napraviti što više mečeva i steći što više iskustva i postići što bolje rezultate prije nego što prijeđe u profesionalni boks."


- Član ste BK Marjan. Možete li nam predstaviti klub i trenere s kojima radite?


"BK Marjan je klub u kojem treniram i prvaci smo 1. Hrvatske boksačke lige  2015.godine. Treneri su mi Dino Babić  i Safet Tutić. Za klub i predsjednika kluba Matinija Sršena imam riječi hvale. Osigurava mi sve što mi je potrebno kako bih se najbolje pripremio za meč i otputovao na mjesto održavanja borbe. Treneri su jako predani boksu i dosta posvećeni nama boksačima uključujući i rekreativce kojih također ima u prostorijama BK Marjana."

- Kako ste  ušli u svijet boksa?


"U svijet boksa tj. kick boksa sam ušao prije desetak  godina na nagovor jednog prijatelja koji je tada bio trener. I tako polako uz uporan rad sam došao do 2. mjesta na svjetskom juniorskom prvenstvu,ali imao sam veću želju za boksom, na koji idem od tada , to jest 6 godina."


- Tko Vam je boksački uzor?


"Moj boksački uzor je naš proslavljeni Mate Parlov koji je u amaterskoj karijeri osvojio sve što se dalo osvojiti,od europskog,svjetskog prvenstva do Olimpijskih igara."


- Ljetos ste nastupili i na europskim igrama u Bakuu. U osmini finala zaustavio Vas je Gasan Gimbatov. Kakva iskustva ste donijeli iz Bakua? 


"Europske igre Baku 2015. - za mene jedno veliko boksačko iskustvo. U ždrijebu nisam baš imao toliku sreću pa sam ušao u ring s 3. nositeljem skupine, Rusom  Gasanom Gimbatovim. U meč sam ušao dobro i čak na kraju 2. runde sam ga imao uzdrmanoga, ali eto nažalost odlukom sudaca 2:1 pobjeda je otišla na stranu Rusa. U tom meču se vidilo da ja koji imam 30-40 mečeva boksam s  Rusom koji ima 150-200 mečeva bez ikakvih poteškoća i to je za mene jedno veliko iskustvo."


- Kako vidite ishod revanša između Vladimira Klička i Tysona Furyja i tko su po vama najzanimljiviji teškaši današnjice?


"U revanšu se nadam pobjedi Vladimira Klička jer je on bolji i čišći boksač od Furyaj koji je u prvom meču imao više sreće i nametnuo je svoj način boksa. Teška kategorija dosta se podigla u zadnjih par godina i jako je zanimljivo pratiti tko će s kim boksati i kakav će biti ishod. Tu imamo dosta imena od Fury-Kličko, pa Wilder, Povetkin, Joshua, Haye i bit će vrlo zanimljivo pratiti puteve prema svjetskim naslovima."Foto: Facebook


2213
Kategorije: Boks, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Hrvatski boksački savez, Marin Mindoljević
Najpopularnije
Najnovije