Autor: Maroje Ivandić
Datum objave: 27.01.2015


Intervju Igor Mihaljević: Žao mi je što ne mogu profesionalno trenirati, ali izgovori su za babe

Igor Mihaljević vratio se iz ruskog Kazana gdje je na Tatneft kupu sudačkom odlukom nakon ekstra runde pobijedio Sašu Polugića.

Hrvatski veteran tako u dobrom raspoloženju čeka sljedeći izazov - Freddyja Kemaya

u Parizu u ožujku. Naime, Mihaljević je protiv Polugića prekinuo niz od šest uzastopnih poraza i 35-godišnji Karlovčanin s dodatnim samopouzdanjem čeka sljedeće borbe.

- Proteklog vikenda u Rusiji si na Tatneft kupu pobijedio Sašu Polugića. Mora biti dobar osjećaj prekinuti niz od šest poraza?

"Je, dobar je osjećaj pobijediti, mada je svih ovih šest poraza bilo na bodove i neki mečevi su mogli otići na moju stranu, ali u statistici piše poraz pa se nema potrebe vraćati. Pobijedio sam Polugića. Dečko je prvak Srbije i viceprvak Europe. Premda dosta mlad, 25, iskusan je, ima preko 20 profi meceva s renomiranim protivnicima."

- Kako je tekla borba? Po Tatnefovim pravilima ako u prve tri runde ne bude nokdauna borba se automatski nastavlja u četvrtu rundu.

"Bio je 20 kilograma teži. Ja na vagi 101, on 121. Mada dosta težak dobro se kretao. Dobro je udarao nogom i izbjegavao zadržavanje u kutu i bilo kakvu izmjenu. Prva runda bodovno njegova. Ostale mislim moje. U drugoj sam ga počeo stiskati, ali je stalno tražio distancu ili klinč. Teško mi je bilo razviti moju borbu uz dosta izmjena što bi bilo i ljepše za gledatelje. Želio sam ga nokautirati, ali kad netko opstruira borbu dosta je teško. Ma dobro je i ovako."

- Nemaš puno odmora. 14. travnja u Parizu te čeka meč s vrhunskim teškašem Freddyjem Kemayom. On se već borio s trojicom hrvatskih boraca, a u zadnjem nastupu pobijedio je Petera Aertsa. Kako vidiš taj meč?

"Kemayo je razina više. Po meni među top 20 europskih boraca i pobjeda nad njim bi mi puno značila. Opasan je koljenima, a ništa manje ni u drugim segmentima. Kompletan je borac za kojeg moram biti vrhunski spreman. Ako kondicija i psiha budu na nivou koji želim smatram da nisam bez šansi. Mislim da će borba biti zanimljiva jer on isto želi u fight kao i ja tako da mislim da će biti dobrih izmjena."

- S kim ćeš se pripremati za borbu protiv Kemaya?

"Za borbu s Kemayom obratit ću se Cro Copu. Sparirao sam mu za zadnju borbu u Japanu i još tad mi je rekao da će mi pomoći. Ako dobro prođem kroz njegov mlin mislim da mi šanse za pobjedom rastu."

- Dugo godina bio si sparing partner Mirku Filipoviću. Kako komentiraš njegov povratak u UFC?

"Oduševljen sam njegovim povratkom u UFC, jer kad je zdrav i fokusiran na borbu, možda malo zvuči subjektivno, ali mislim da mu rijetko tko može pomrsiti račune. Prvi meč mu je s Gonzagom i ako bude zdrav i motiviran u što ne sumnjam, mislim da se Gonzagi ne piše dobro."

- Tko je po tebi u ovom trenutku najbolji hrvatski kick boks teškaš?

"Mislim da je to Mladen  Brestovac, puno ne zaostaje ni Jurković. Još su tu Kujundžić, Belošević, Verunica."

- Tijekom karijere borio si se protiv mnogo vrhunskih protivnika poput Daniela Ghite, Tyronea Sponga i Catalina Morosanua. Čega se sjećaš iz tih borbi?

"Najviše mi je u sjećanju ostao put na meč s Ghitom. Taman sam se vratio iz Marseillea gdje sam nakon 5 teških rundi izvukao nerješeno sa Ranijem Berbachijem kad je stigla ponuda za Ghitu. Meč za 6 dana. Petak jutro radim. Poslije smjene u Zagreb, pa za Budimpeštu. Subota meč. Nedjelju rano ujutro brzi povratak na pumpu u popodnevnu smjenu. Ima čovjek strašne udarce nogom. Pogotovo low kickove. Spong top borac. Među tri u svijetu. Jako čvrst. Morosanu isto klasa i kako bi moj frend Brestovac rekao pravi vepar."- Također si u svom Karlovcu 2010. svladao PRIDE-ovu i K-1 zvijezdu Garyja Goodridgea.

"To mi je jedan od dražih mečeva. Ipak je Gary legenda. Mislim da ga opališ palicom po glavi ne bi pao koliko udaraca može primiti. Gledao sam njegov meč s Morosanuom gdje ga je Rumunj nokautirao tek kad je ovaj spustio ruke i namjestio glavu. Mene ta misao malo ponijela u meču. Krenuo sam odmah jako na početku, pa skoro zaleg'o na kraju meča."

- Osim što se boriš imaš i posao. Koliko je teško baviti se kick boksom na vrhunskoj razini i istovremeno imati svakodnevni posao?

"Jako teško. Radim tri smjene i puno puta mi je žao što ne mogu pravilno profesionalno trenirati. Trening jutro, večer, između odmor. Ali izgovori su za babe. Mečevi glavni motiv."

- Priča je da si si na poslu složio malu teretanu u Rocky stilu i kada ti vrijeme dopušta treniraš u prostoriji iza benzinske stanice? Možeš  li nam opisati kako to izgleda?

"He, he, otkrili me. Ma, netko ode na čik pauzu, ja za to vrijeme mogu napraviti tri serije zgibova. Ili sklekove ili jumping  jackove. Ma, ima milijun kombinacija. Da se dobar trening napraviti u smjeni, a da posao ne trpi. Netko u Core Gymu gura auto, a ja pomognem čovjeku na pumpi da upali. Šala mala. Bitna je volja,  a onda se i u prostoru 2 sa 2 napravi odličan trening."

- Što te pokreće da se nastavljaš boriti?

"Najviše me motivira kad imam meč,  a i volim ovaj sport. Izazove koje pruža, adrenalin. I dok god me zdravlje i volja služe, a ne pijem, ne pušim niti se drogiram, do tada ću se boriti. E, da ne zaboravim. Pozdravljam sve koji me simpatiziraju, a i one koji ne. Dobio sam puno čestitki preko facebooka nakon meča. Hvala im na tome."

foto: Ivana Kaurloto


1712
Kategorije: Kick & Thai Boxing, Intervjui, Intervjui
Tagovi: Igor Mihaljević
Najpopularnije
Najnovije